Известен лекар създаде райска градина до морето /СНИМКИ/

Семейната вила на популярния в Бургас общопрактикуващ лекар Николай Димитров в град Черноморец, е същинска райска градина – и в буквален, и в преносен смисъл. Райска градина на сравнително малка площ, създадена от човешка ръка, закриляна от природата и благословена от Бога. Кътче в България, което ни връща вярата в доброто. Рядко може действително да бъде видяна подобна ботаническа красота у нас. Създадена не с комерсиална цел, а на любителска основа и любов, за семейно "зареждане на батериите". Човек остава с усещането, че влиза в мини парк, с присъща и неприсъща за нашите ширини растителност, със стопанин професионален градинар.

Всъщност обаче, властелинът е именно един от авторитетните лекари в Бургаска област Николай Димитров. Намираме го с дрескод, който няма как да бъде видян от пациентите му. Теоретичните си знания от книгите, докторът ги е приложил практически. Най- голямата му гордост са наровите дървета.

Те са засадени на видно място и галят окото на всеки щом се пристъпи прага на морската вила. Екзотичният плод е колкото голям, толкова и сладък в семейната собственост.

В края на този месец именно е беритбата на нара, чиято родина са Иран и Армения.

Съпругата Калина и щерката Мария- Магдалена са верни помощници в поливането и отглеждането на цветята, храстите и дърветата. Тримата използват умело всеки свободен миг да бъдат заедно и да разпускат, защото Димитров е изключително търсен за здравни консултации и прегледи.

 

Г. Георгиев

1 Коментари

  1. Avatar
    Жаси 2017-10-13 18:17:56

    Доктора бачка сега я Айтос знаем го :-)

Напиши коментар