Пукне ли пролетта, започва реконструкцията на странджанската магистрала

Когато се завърнат щъркелите от топлите страни през март и прелетят над мистичната Странджа, започва чаканата близо 40 години, основна реконструкция на т. нар. странджанска магистрала между Малко Търново- Царево. Тя ще бъде осъществена на няколко етапа. Човек като види траповете- мутанти, трудно може да повярва, че преди години, 58- километровата отсечка е била основно трасе на международно рали. Сега то е по- скоро за офроуд, но задължително участниците трябва да имат резервни гуми. Дупките режат като бръснач каучука. Ремонтът започва и на първо време ще бъдат заделени около 4 млн. лева от републиканския бюджет.

"Необходимо дългосрочно решаване на проблема, т.е. цялостна рехабилитация на пътя. Затова възлагаме изготвяне на технически проект, който той трябва да е готов около първа пролет", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който видя на място, какво е състоянието на пътната отсечка.

Нейната значимост надхвърля необходимостта от нормални пътни комуникации на хората от близките населени места. Отсечката свързва крайбрежието и вътрешността на Странджа, а реновирането има решаваща роля за развитие на алтернативните форми на туризъм и съживяването на региона.

 

Г. Георгиев

1 Коментари

  1. Avatar
    Гина 2017-10-13 16:57:15

    Може ама надали.Политиците пак ЩЕ излъжат.

Напиши коментар