24 млн. лв. за 5 км. на черноморската магистрала! Златен чакъл и асфалт ли ще полагат?

Стойността на реконструкцията и проектирането на по- малко от 5 километра в т. нар. черноморска магистрала Бургас- Слънчев бряг е "взривоопасна". Тя е строго фиксирана- 24 милиона лева с ДДС в родна валута. Мнозина днес на първата копка за въпросния участък между Поморие и Ахелой се питат златен чакъл и асфалт ли ще се полага?

И в случая не става въпрос за изграждане на нови платна, а разширение с по една лента отстрани. Факт, че цялостното преобразяване бе чакано от много години, но значи ли това, че цените трябва да бъдат в такова измерение и кое налага това? Любопитен фрагмент са критериите при които трябва да отговаря дадена фирма за изпълнението на заданията. Това разкриват експерти.

Първокласният път 1-9 е от изключително значение за Бургаския регион, като трафикът по него е интензивен целогодишно. Кметовете на населените места и от туристическия бранш отдавна водиха битка за край на сладките обещания и старт по същество. С реализацията на проекта се цели да се повиши безопасността на движение и да се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси. Началото на участъка, който ще бъде реконструиран, е при км 212 от проектирания обход на гр. Ахелой, а краят при проектирания обход на гр. Поморие при км 217.

Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг "Ахелой". Проектът ще бъде изпълнен със средства от републиканския бюджет, по програма "Ново строителство" на АПИ. Индикативната стойност за изпълнение на обществената поръчка е 20 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 405 календарни дни. Критерият за оценка на офертите и икономически най-изгодна оферта.

 

Г. Георгиев, П. Михайлов, С. Георгиев

4 Коментари

 1. Avatar
  Жаки 2017-10-14 01:06:36

  Е за магиатралата не изкупуваха ли аре стига бе,.......

 2. Avatar
  Бургазлия 2017-10-13 16:28:35

  24 милиона, защото ще се изкупува терен от частни земи и лозя. Мене повече ме притеснява, че не направиха първо обходния път на Ахелой, сега ще има огромни тапи пред Ахелой с неговия светофар в центъра.

 3. Avatar
  Стани 2017-10-13 14:05:23

  Отбор юнаци светвни лапачи! Що е то ? Българските политици и техните баджанаци, шуренайки и т.н. Нема наяждане.

 4. Avatar
  G.H. 2017-10-13 12:20:59

  Wii shtoto ne znaete kolko e okolo Rawda i shte padnete

Напиши коментар