Потопете се във феерията на Мис Армения България 2017 /СНИМКИ/
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Потопете се във феерията на Мис Армения България 2017 /СНИМКИ/

Този уикенд ще остане в историята на красотата като датата, на която се проведе първото по рода си събитие "Мис Армения България 2017" след близо 20- годишна пауза. Снимки може да видите по- надолу. Водещ на събитието бе Драгомир Симеонов, който въведе гостите на звездното събитие в историята и каузата на конкурса.

Церемонията се състоя в известен пловдивски клуб, който е предпочитан домакин на много конкурси за красота. "Miss Armenia Bulgaria 2017" се организира от Съюза на Арменците в Европа - клон България. Целта на конкурса бе да популяризира арменската култура в България, женската красота и благотворителност.

В този дух, гостите се насладиха на арменски традиционни танци в изпълнение на състав "Иереван". В надпреварата за Най-красива Арменка в България сред участничките, се включиха 11 претендентки, а високопочитаемо жури оценяваше момичетата. Сред журито се отличиха легендата на българския спорт- сребърният олимписйки медалист и четирикратен световен шампион - Йордан Йовчев, "Мис Армения България 1996" - Марлена Татеосян и други.

Претендентките се представиха пред журито и публиката в три кръга - с ежедневните облекла на известна модна марка - с аветентични арменски народни носии - с официалните тоалети на известен дизайнер. Търгът бе за каузата на събитието, а именно да подпомогне млади семейства с репородуктивни проблеми. Това беше и причината петима изключителни българи да дарят свои ценни вещи, които да бъдат разиграни на търг. Световният и олимпийски шампион по борба Армен Назарян предостави трикото, с което е станал световен шампион. Великият Камен Донев се включи с маратонките , с които е изиграл над 250 представления.

Кубрат и Тервел Пулеви се включиха с техни ръкавици автограф. Емблематичният Христо Стоичков също дари юбилейна топка с автограф и албум. Най-скъпопродадената вещ на търга бяха ръкавиците на Кубрат и Тервел Пулеви за сумата от 2500 лв. И след този емоционален търг, гостите се върнаха към конкурса и не след дълго журито избра коя претендентка да спечели Корона на "Miss Armenia Bulgaria 2017".

Победителката е Хрипсиме Хачатрян. Тя е на 20 години от Благоевград. Занимава се с танци и преподава на деца. Родителите на Хрипсиме са арменци, които са се преселили в България. Тя и нейните подгласнички - Дженифър Коюнян (на второ място)- София и Елиза Дермесробян (на трето място)- София получиха много подаръци от спонсорите на събитието. А победителката спечели и роля в новия български сериал "Лъжливи рими".

Във виртуалния вот: "Момиче на публиката", първа е Лили Мартиросян от Варна, второ място за Алис Аведикян от Пловдив и трето за Вероника Хароян от Бургас.

Г. Георгиев



picasion.com

Коментари