Бургас има своята нова европейска шампиона по художествена гимнастика /Снимки/
  • 17
  • 0
  • 0
  • 1
  • 17
  • 0
  • 1
  • 0

Бургас има своята нова европейска шампиона по художествена гимнастика /Снимки/

Бургас има европейска шампионка в лицето на Стефани Кирякова,която извоюва заедно със своите връстнички златен медал по художествена гимнастика.
Стефани е част от Националния ансамбъл-жени,които през целя сезон показват много стабилна и постоянна игра. Не е тайна,че бургаската състезателка бе първа резерва и след контузия на едно от момичетата зае заслужено място в отбора.
В хода на състезанието,след първия игрови ден ,националния ансамбъл заемаше първата позиция с първа оценка от 23,1 точки,,дотогава никой,никога през целия състезателен сезон не бе получавал оценка над 23 точки. През втория ден нашите момичета нямаха късмет,но в финалние дадоха всичко от себе си и се хвърлиха смело в битка за златото. Те бяха безпогрешни и заслужено станаха Кралиците на Европа.

Така Бургас се сдоби с нова  европейска шампионка  в този спорт. Морския град има традиции в гимнастиката,през годините е имало много състезателки,които са печелили медали от национални и големи състезания.
Със сигурност най-успешния клуб в града е "Черноморец" с главен специалист Ани Бошева. Световна Купа с ансамбъл жени са печелили състезателките от същия клуб Даниела Тодорова и Христина Георгиева.

Стефани Кирякова започва да тренира едва на 5 годинки. През състезателната си кариера е ставала шампиона във всички възрастови групи. Тя също е носител на множество престижни международни състезания. Личен треньор й е Мария Калангерова,която се разплаква ,когато вижда своята възпитаничка на златния подиум.

"От мъничка я гледам как расте, преживявам всички успехи с нея. Стефания е страхотно дете. Пожелавам и да стане Олимпийска шампионка"-заяви Калангерова.

С днешна дата младата състезателка е картотекирана за клуб "Левски Илиана". Стефани е ученичка на спорно училище "Юрий Гагарин" в Бургас.

Еуфорията от Европейсата титла вече отминава, а в следващите дни започва подготовка за световно първенство,където България е домакин от 10-16 септември в зала "Арена Армеец".

Калангерова в момента подготвя малки дарования,които със сигурност след няколко години ще гонят световните спортни върхове.Коментари