Бургаска строителна пирамида смазва хора и човешки съдби
  • 2
  • 0
  • 4
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0

Бургаска строителна пирамида смазва хора и човешки съдби

Бургаската строителна фирма "Промод 2014" ЕООД е подвела десетки хора, които са имали надеждата, че могат да закупят свое ново жилище. Става въпрос за продажби на зелено на апартаменти в кооперация, която би трябвало да се намира в бургаския комплекс "Славейков".
До редакцията пристигна сигнал от жена, която е ужилена от въпросната фирма. Султанка Белчева сключва договор с Десислава Райкова за покупко-продажба на апартамент във въпросната кооперация. Цената е 39 340 евро. Според самия контракт Султанка трябва да плати резервационен депозит в размер на 5000 евро, както и първоначална вноска от 10 хиляди евро. След това на няколко транша жилището трябва да се изплати, като от своя страна фирмата-строител следва да прехвърли апратамента на купувача до 30 април 2017 година.
Това не се случва. Нещо повече. Оказва, че фирмата действа в противоречие със закона. Тя няма необходимите документи за строителство на кооперацията, няма строително разрешение, като в същото време се водят и дела със собствениците на земята. Самите те не желаят да работят с въпросното дружество. Имали са предварителен договор с "Промод 2014", но след нарушения от страна на фирмата, са решили да го прекратят. Делата се водят и в момента.
На самия терен няма направена и една копка. Той е непокътнат. В същото време Десислава Райкова е продавала апартаменти на хората, като откровено ги е заблуждавала.
Пострадалата Султанка Белчева е имала жилище в Разград, което е продала с цел да си закупи имот в Бургас. Тя желае да живее в морския град защото нейните деца са тук. Дава доверчиво 15 хиляди евро, които потъват в бездната на строителната пирамида. В крайна сметка строителство няма, но ги няма и парите. Самата фирма "Промод 2014" почти няма опит в строителството. До този момент е изградила само една малка сграда. Явно няма и ресурси. Може би заради това започва да продава на зелено, като целта е да набави средства за изграждането на кооперацията. Или пък целта е друга. Защото самата Десислава Райкова става неоткриваема. Не отговаря на телефонните обаждания. Буквално изчезва. Самият офис на фирмата е затворен. По този начин се оказва, че "Промод 2014" наподобява повече строителна пирамида, или фантом. В същото време с това безотговорно поведение Райкова разрушава десетки човешки съдби и причинява тежки проблеми на пострадалите семейства.
Освен Султанка Белчева има и други ужилени хора. По този начин Десислава Райкова нанася сериозни щети и на целия строителен бранш в Бургас, който се ползва със сериозна репутация и доверие.
Нашата медия ще сигнализира прокуратурата и всички институции за криминалната дейност на "Промод2014" и нейната собственичка, като в името на обществения интерес се надяваме те да предприемат необходимите мерки.picasion.com

Коментари

Никова

12 юни, 2018 20:23

Това семейство от Разград наш град

Отговори

daka

7 юни, 2018 21:15

Publichen linch.Kak ne gi e srama ta da varnat parite na horata be.

Отговори

ГДБОП

7 юни, 2018 17:59

ДЕСИСЛАВА СЛАВЧЕВА РАЙКОВА участва в ПРОМОД ЕС ЕООД Собственик или Управител ДИВАЙН ХАУЗЕС ООД Собственик или Управител ПРОМОД 2014 ЕООД Собственик или Управител ПРОМОД ЕООД Собственик или Управител А е свързано лице с; ПРОТЕКС ЕООД - Тахир Мекмед Зекерие МИРОСЛАВ НИКОЛОВ РАЙКОВ СИНТА ЕООД - ИВАН СТОЯНОВ СТОЯНОВ РАЙКОВИ ООД - НИКОЛА ВАСИЛЕВ РАЙКОВ МИРОСЛАВ НИКОЛОВ РАЙКОВ ВЕСЕЛИН НИКОЛОВ РАЙКОВ СТРОЙ КОНСУЛТ БГ 2009 ЕООД - Гергана Станкова Михова ИВАН СТОЯНОВ СТОЯНОВ И още 10 фирми които образуват измамнически холдинг

Отговори

Кирилка Николова

7 юни, 2018 17:01

Тя да е само тази фирма...много хора изгоряхме и през 2007 г.от г- н Стефан Райков.И до днес не можем да го осъдим.Няма закони в тази държава.

Отговори

Кети Петкова

7 юни, 2018 15:12

Тая свинщина и има ли хора да се връзват на тая фирма???

Отговори

Тани

7 юни, 2018 14:18

И как тъй тая фирма и се позволява да работи и да мами?Срещу какво?

Отговори