Бил ли е агент на МВР килърът на Пелов?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Бил ли е агент на МВР килърът на Пелов?

Марио Панчев, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов, но после сам почина от раните си, е бил агент на МВР. Това становище изрази бившият вътрешен министър Румен Петков. И ако се погледне богатото му крими досие и нито ден в затвора - думите на Петков придобиват тежест.

Панчев, който е известен и с прякора си Дебелия, никога не е попадал зад решетките, въпреки че е бил регистриран за кражби, грабежи, рекет и сводничество в Ботевград.

Изказването на Петков озадачи бивши и настоящи полицаи. МВР няма практика да издава информатори, особено ако са регистрирани, а и всеки може да помага на полицията без регистрация.
През 2016 г. Марио Панчев е един от първите привикани в полицията за убийството на двамата братя Цветан и Марко Петрови, цигани от Ботевград. Дни по-късно арестуван и обвинен е Пелов, който по време на екзекуциите е под домашен арест, припомня "24 часа".

Друг случай, за който може да се твърди, че Панчев има вземане-даване с полицията, е, когато с показанията си уличава сина на Пелов Владимир за убийството на безследно изчезналия Деян Вутов. Ботевградчани са убедени, че Пелов-младши има пръст в изчезването на Вутов.

На 20 април т.г. той бил хванат с незаконно оръжие при проверка на магистрала "Хемус" близо до Ботевград. Полицаи претърсили колата му и открили пистолет със заличен сериен номер. Дебелия нямал разрешително за оръжие.

Марио Панчев не е издал на полицията Пелов за убийството на сарафа Ганчо Караиванов през 1997 г. в Пловдив, каквато информация се появи, каза тогавашният шеф на магистралната полиция в Стара Загора Дамян Дамянов. Валутният касиер на чейнджбюро "Еми" бе разстрелян във входа на жилището си в кв. "Тракия". Пелов заедно с Лазар Марков от Стара Загора ударил няколко пъти по главата Ганчо с метална тръба, увита във вестник. Марков пък го прострелял с 3 куршума в гърдите и главата с незаконния си "Макаров". После 2-мата задигнали куфарчето на сарафа с 1000 германски марки, 1500 долара, 5500 австрийски шилинга и 700 хил. лв.

Магистрати разказаха, че Панчев е бил разпитан по това дело, но дал показания в полза на Пелов. Потвърдил алибито му.

 picasion.com

Коментари