Задуха ли вятърът на промяната и в МВР
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Задуха ли вятърът на промяната и в МВР

Опитвам се да се вслушам във всичко, което е добре за работата. А това дали трябва да напусна или не, има си човек, който трябва да реши. Не се притеснявам да не падне кабинета. За поливин година не мога да променя всичко. Но аз казвам - вижте ме какво правя. посоката правилна ли е? Правилна е, нека имам време да го направя. Така вътрешният министър Валентин Радев отговори на искането от страна на опозицията за оставката му заради случая Пелов. Радев участва в съвещание с кметовете и областния управител на Ботевград и региона. 

Правим всичко възможно да не се случи същото и с втория беглец от затвора, посочи още министърът. 

Доволен съм от всичко, което чух от кметовете. Едно се очертава от всичките - съставът е по-малко заради съкращения, напускания. Местната власт казаха, че трябва да бъде увеличен състава, да има автомобили. С кметовете си говорихме за кадри, има камери, наблюдават, ние наблюдаваме също от МВР. Центърът на Ботевград се наблюдава. Тук съм не защото се случи случаят с Пелов и другото лице. Това само преля чашата. Дойдохме да видим какво правим, заяви министърът. 

Г-н Нотев ноември ми подаде сигнал и ми каза, че в Ботевград нещо не е наред, полицаите са малко...След това още веднъж ми сигнализира. Реагирано е на тази информация, допълнени са хора, още двама, после още един, сега има конкурс за още пет, обясни мерките във времето Радев.

След всичките тези разговори взимаме няколко мерки - подсилваме за два-три месеца хората в Ботевград и региона. Първо да приключим с този, който е избягал, може и той да е някъде тука. Втората мярка е да правим всеки месец среща с кметовете в района и кмета на Ботевград и ще се отчитаме каво правим.  Няма да взимаме от тука хора за сезона от Ботевград, както ще направим с други общини. Тези мерки решихме, и аз се надявам, че това ще проработи. Правим анализ, за да видим какво се случи с Пелов и къде можем да се поправим по забележките, посочи вътрешният министър. 

На въпрос докога ще издържи да му искат оставката и той да иска време, Радев заяви, че иска да работи и много неща трябва да бъдат поправени. През годините редица неща не са правени, но ще бъде променено и ще има атаки. Променяме неща, които трябва да бъдат променени. Ние сме открити, смятам, че така трябва, посочи министърът. picasion.com

Коментари