Шумен се утвърди като център по ин витро
  • 26
  • 2
  • 0
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • 7

Шумен се утвърди като център по ин витро

Медицински център „Св. Иван Рилски“ в Шумен е лицензиран от години да извършва дейности по асистирана репродукция и вдига много летвата в тази област. Клиниката е част от структурата на широко известния д- р Георги Стаменов от София. Инвестицията в апартура и обучение на персонал е набъбнала досега на седемцифрена сума. Модерното оборудване позволява на медицинските специалисти да осъществяват всички асистирани методи на оплождане.

Самият екип пък е подготвен до най- фините детайли за работа в асистираната репродукция, категорични са пациантите. Статистиката сочи, , че само в Шуменска област има десетки хиляди жени, които не могат да забременят, а отделно центърът е все повече посещаван от жени от Източна България. Преобладават пациентките от Варна и Бургас. Това означава, че след лицензирането си, клиниката става естествен център по ин витро процедури за Източна България.

"По този начин, жените с репродуктивни проблеми, живеещи в Шуменско и околните области, ще пестят време и пари от пътуването до столицата и Плевен например, което понякога влияе и върху успеваемостта на процеса", категоричен е управителя на МЦ д-р Даниел Димов /на снимката/. „Св. Иван Рилски“ е на водещо място сред клиниките в страната, която получава лиценз от Изпълнителната агенция по трансплантация.

Успеваемостта при заченали и родили бебета ин витро се увеличава ударно всяка година. Екипът включва водещи и можещи акушер- гинеколози, биолози, акушерки и администрацията- това са хората в медицинския център, които ще се опитат да сбъднат мечтата на всяка жена с репродуктивни проблеми- да стане майка. Ръководството на лечебното заведение има заслуга, Фондът за асистирана репродукция в страната да увеличи средствата и опитите за ин витро процедури, финансирани от държавата. Освен това и да се заплащат и опити при двойки с хромозомни проблеми и замразяване на яйцеклетки на онкоболни жени.

Пряко д- р Димов се е ангажирал да помогне с каквото може, в община Шумен отделно, да бъде приет Правилник за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, без значение дали става въпрос за мъжки или женски фактор. Практиката е средствата от дадена община да служат за диагностициране, лечение и евентуално хирургични интервенции. Все неща, които държавния фонд не поема, а Здравната каса покрива незначителна част от огромните разходи в тези направления.picasion.com

Коментари

Ани Захариева

14 юни, 2018 12:20

Ако искате да ви вземат парите отидете. Поискайте гаранция с подпис и печат за да си защитите правата в съдът.Аз не съм доволна защото са нагли и брутални.

Отговори

Мима

13 юни, 2018 22:58

Не знаех че там точно но ще се интересуваме

Отговори