На бургаския плаж! Многофункционална детска площадка на мястото на Фиеста
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

На бургаския плаж! Многофункционална детска площадка на мястото на Фиеста

Най- голямата кръчма на Северния бургаски плаж отива в историята. Собственикът на временния обект "Фиеста" Атанас Атанасов не е постигнал договорка с фирмата наемател на ивицата за летния сезон. Това научихме от изключително достоверен източник. По прозорците на заведението има обаче надписи: "В ремонт", но изглежда те са заблуждаващи. От община Бургас признаха, че поставения срок за демонтиране на обекта, простиращ се на близо 600 кв. м. е края на този месец. В противен случай, отговорните институции щели да бутнат постройката, а разходите трябвало да бъдат платени от досегашния собственик.

Тази развръзка на нещата не е добра новина и за стопаните на плажа от "Съмър инвест", понеже се лишават от планиран приход за наем в солидни размери. Приятната изненада за бургазлии и най- вече за семействата с деца е, че на мястото на "Фиеста" щяла да се изгради многофункционална детска площадка върху пясъка. Дори вече се провеждала анонимна анкета в Морската градина, на какъв точно модел да се заложи.

"Рано е да се правят коментари по темата. Каквото трябва е планирано и то ще е само от полза за бургазлии и гостите на града. Да, там по схема е търговска точка в солиден периметър, но както се казва, всяко начало си има и край. Нека изчакаме още малко" бяха лаконични от "Съмър инвест". Това е столичното дружество, което спечели търга за плаж "Север" в началото на този месец и за отрицателно време го преобрази.

Нашата проверка на място установи, че времето на приказките отдавна е приключило и е време за реални действия. Дървените скари на "Фиеста" са полуразрушени, а от тях стърчат кабели и ръждиви пирони. Самите скари пък противозаконно са превърнати в паркинг за мотори и колела. Необезопасен е склад към търговския обект, в който работи мистериозна машина с висок волтаж. Старите вишки за спасителите на предишния наемател, са в близост и трябва да се изнесат, понеже "изяждат" места за плажуване и спорт. За премахване са и две анти паркинг скоби до "Фиеста", пак от времето на предишния наемател.

Бургазлии определят изграждането на детски кът на това място като революционно, понеже този ход носи разход, а не печалба за който и да е стопанин на плажа. Още по назад в годините, на мястото на "Фиеста" се издигаше легендарната дискотека "Палм бийч".Коментари