Ферма Странджа - натурално месо и продукти от истинската природа /Видео, Снимки/
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Ферма Странджа - натурално месо и продукти от истинската природа /Видео, Снимки/

 

Ферма "Странджа" се намира край най-живописното място на Странджа планина - село Факия. Там се произвеждат и предлагат едни от най-качествените и екологично чисти месни продукти в Европа. За целта се отглеждат приблизително 500 крави и 400 коня, заедно с други фермерски животни. Те живеят в естествения си хабитат - пасища и горски масиви. Хранят се изцяло с природни продукти на територия от 10 хиляди декара гора. Място, което е с чист въздух е в спокоен район, далеч от шума и замърсения въздух. В пасищното хранене на животните влизат и много билки, което значително подобрява вкусовите качества на месото. Не се използват никакви антибиотици и изкуствени добавки.
Самите животни са чипирани, имунизирани и със здравни картони. Обработката им става по хуманен метод в собствени регламентирани кланични обекти. Използва се и методът халал.
Продуктите се произвеждат в обект, който е регистриран по реда на член 12 от Закона за храните. Използват се стари изпитани български рецепти, което придава уникални вкусови качества на месото, пастета и суджука, предлагани от фермата. Производството е в лимитирани серии.
Ферма "Странджа" предлага продукти със собствена търговска марка "WOODS FOODS". Асортиментът е от телешко и конско месо. Начинът, по който са отгледани животните е гаранция за изключителното ниво на продуктите. Телешкото и свинското месо са богати източници на протеини, ценни микроелементи, витамини и минерали. Съдържанието на мазнини е много ниско, което прави продуктите подходящи за качествено и здравославно хранене, както и за прилагане на диети и разтоварващ режим.
Бурканите с месо се приготвят в собствено преработвателно предприятие. Суровината се нарязва на парчета по 50-60 грама, като се овкусява с букет от натурални подправки. След това се осолява само с готварска сол. Методът за приготвяне и консервиране дава гаранция за пълно запазване на хранително-вкусовите качества на продуктите. Предлагат се буркани с телешко и конско месо.
Пастетът, който предлага ферма "Странджа" е уникална съвкупност от качество, вкус и естетика. Съдържанието е 70 процента телешко месо, което е смесено със 17 процента телешки черен дроб. Всичко това се овкусява допълнително с прясно мляко и множество уникални естествени подправки, които са смлени непосредствено преди началото на производствения процес.
Суджукът от конско месо е друг шедьовър на екологичната ферма. Използват се първокачествени меса, които са обезжилени и обезципени. За овкусяване се добавят единствено подправки и билки от региона, както и единствено готварска сол. Месото се оставя да престои и зрее една нощ с подправките, за да поеме техния вкус и аромат, след което се смила и пълни в телешки тънки естествени обвивки. След това суджукът се оставя отново да зрее и суши, достатъчно дълго по естествен начин без да се използват изкуствени катализатори и овкусители. Това гарантира уникален вкус на истинско зряло месо.

Телешкият костен бульон е елексир на здравето. Той е полезен за всички полове и възрастови групи. Ферма "Странджа" предлага продукт, който няма аналог на Балканите. Той се приготвя от кости на пасищно отглеждани здрави животни. Методиката гарантира запазването на всички вкусови качества. Самият бульон има уникален състав от микроелементи, желатин, колаген, аминокиселини. Той подобрява храносмилането, нормализира нивата на солна киселина в стомаха, както и влияе положително на стомашната лигавица, като я предпазва от всички възможни стресори на храносмилателния процес.
Продуктите на ферма "Странджа" предлагат един нов свят на своите потребители. Те са вкусни, здравословни и полезни. Гарантират качества без никакъв компромис на едно ново, по-високо равнище. Откриват истинска вселена от разнообразие, удоволствие на вкусовите рецептори и естетика. Марката "WOODS FOODS" достигна измерения, които са съпоставмии само с големи бутикови брандове в този бранш.

Контакти за покупки и съвместна дейност:

Град Бургас
Квартал Индустриален

Телефон 0878 654 616
[email protected]picasion.com

Коментари