Нощен Валери Симеонов замери шума и във Варна
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Нощен Валери Симеонов замери шума и във Варна

Вицепремиерът Валери Симеонов се активизира след кратко затишие по морските заведения и дискотеки, и в "моловете", както назовава някои от тях на пясъчната ивица. Окрилен от приемането на Законът за шума който обаче ще влезе в сила от догодина, Симеонов си избра за среднощна дестинация Варна. Прословутият шумомер бе неотлъчно с него, споделят запознати. Проверени са били и категоризациите и заеманата площ. Без редакторска намеса поста му в социалната мрежа е следния:

"Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Бяха проверени заведенията от Алея Първа / Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център). Беше проверен и комплекс„Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип. Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции. Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна. 
За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата"Коментари