Бургазлия бие тревога: Направен бе опит да убият дъщеря ми в Турция
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0

Бургазлия бие тревога: Направен бе опит да убият дъщеря ми в Турция

Голяма драма сe разиграва на турския остров Гьокчеада, където млада българка е пострадала след атака от сънародничка. Притесненият родител на 15-годишната сърфистка Русана Морчева - известния общественик от Бургас Петър Морчев, твърди, че Елена Димитрова, която е професионален кайт инструктор, е опитала да убие дъщеря му. Мончева карала кайт сърф, когато Димитрова я атакувала и ударила с въжетата, с които прерязала крака й.

"Вчера следобед беше извършен опит за убийство на дъщеря ми от професионалния кайт инструктор Елена Димитрова от Поморие! Тази жена е заплашила устно дъщеря ми Русана с думите: "Сега ще видиш какво ще ти се случи", след което е опитала да я убие с кайт сърфа си. Дъщеря ми е с прорезна рана на бедрото, а ако я беше засякла един метър по-нагоре, щеше да засегне артерии, можеше и да я убие!", разказа бургазлията Петър Морчев.

След случилото се той се сбива с приятеля на Елена Димитрова - Петко Пейчинов. "Училището "Гьокчеада кайт сърф", в което тя работи, е негова собственост. Този господин изобщо не се притеснява и се хвали наляво и надясно, че има политически чадър. Баща му е дипломат и се ползва с протекции. Ясно разбрах за какво става дума след случилото се в полицията. Вчера от 17 часа до 2 часа след полунощ вземаха показанията ни. А турският следовател се оказа, че ги е изтрил - не е запазил файла в компютъра, на който записваше... Уж казаха, че днес ще ни потърсят отново от полицията, но така и не ни се обаждат. Също така имаше случаен свидетел на инцидента, но не са му взели пълните показания", разказа още Морчев, който смята да наеме турски адвокат с български преводач, за да може да изиска документите от местната полиция, за да ги предостави на властите в България.

"Страхуваме се, защото бащата на Петко Пейчинов е дългогодишен дипломат", притеснен е бургазлията.

"Това не е нормално! Да нападаш дете с кайта си, много е опасно. Кайт линиите са много натегнати и режат. У нас нас има случаи на отрязани пръсти, дори вече има два смъртни случая с кайт в България. Недопустимо е професионален кайт инструктор да използва по този начин уреда за екстремен спорт. Ще се борим за правата си!", добави Морчев.

Юниконбг не взима страна в казуса и е готов да предостави думата на засегнатата страна!

 picasion.com

Коментари