Брутално и жестоко ! Съдят майка и дъщеря за убийство на новородено

Брутално и жестоко ! Съдят майка и дъщеря за убийство на новородено
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Брутално и жестоко ! Съдят майка и дъщеря за убийство на новородено

Пернишката окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу В.Т. и С.И. (майка и дъщеря) за умъртвяване на новородено дете, съобщиха от прокуратурата.

Майката В.Т. е на 46 години. Дъщеря й - С.И. е 21-годишна. Двете живеят заедно в Перник заедно с майката на В.Т. - Е.С. В апартамента заедно с трите жени е вуйчото на младата жена с инициали В.Т., който е с психично заболяване.

В края на 2016 г. обвиняемата С.И. разбрала, че е бременна и уведомила майка си - В.Т. Двете се уплашили как ще реагира бабата и за това решили да скрият бременността на младата жена от своите близки и съседите и да умъртвят детето след раждането му.

По време на бремеността младата жена не търсела медицинска помощ и криела белезите на появата на нов живот. Бабата Е.С. видяла, че внучката й е наедряла, но тъй като последната рядко излизала от вкъщи и нямала приятели, не допускала, че причината за това е бременност. Дори на поставен от нея въпрос под формата на шега в тази насока, двете обвиняеми категорично отрекли такава възможност.

Привечер на 13 август 2017 г. и четиримата, обитаващи жилището били у дома. Около 19 ч., докато била в кухнята, младата майка усетила болки, казала на майка си. Бременната жена родила момченце в едно от санитарните помещения, където останала около двадесет минути. След раждането тя повикала майка си. Показала й новороденото, което мърдало, с думите "махни го, изхвърли го". В.Т. го взела и го поставила в пластмасова кофа, почистила следите от раждането в тоалетната, за да не разберат близките им.

Родилката излязла на терасата, огледала навън и като се уверила, че няма хора, казала на майка си да изхвърли детето, след което отишла до вратата на кухнята. В.Т. се приближила до терасата и изхвърлила детето навън, заедно с плацентата и кърпичките, с които почиствала следите.

Новороденото паднало от терасата на седмия жилищен етаж в затревена площ на междублоковото пространство. Същата вечер майка и дъщеря не разговаряли за това и държанието им по никакъв начин не издавало стореното от тях пред останалите обитатели на жилището. Те през цялото време се намирали в друга стая и нищо не разбрали. По-късно двете жени легнали да спят.

 Междувременно около 19:45 ч. съседка видяла две едри кучета да душат около тялото на изхвърленото новородено, но предположила, че е кукла и споделила с мъжа си. Той проверил и видял, че това е новородено дете. Съседът се обадил на спешния телефон 112.

Съдебните медици установили, че детето, живяло около пет-десет минути, е родено зряло и жизнеспособно. Смъртта му е настъпила бързо. ДНК експертизата установила, че вероятността С.И. да е биологичната майка на новороденото дете от мъжки пол е РР = 0,9999927. Предстои делото да продължи в съда.picasion.com

Коментари