Сензационно: Ето кой уби  Гошо Мечката!
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Сензационно: Ето кой уби Гошо Мечката!

Бургаският бизнесмен Пламен Дишков направи сензационно изявление по време на поредното заседание по делото на убийството на Димитър Стаматов-Мастара.Той разкри кой е физическият убиец на шефа на митичната някога Първа частна милиция Георги Николов-Мечката. Дишков заяви пред съда, че това е Мариян Георгиев - Марата. "Вижте описанието и физическите характеристики на убиеца. Те напълно отговарят на тези на Марата. Защото точно той е извършителят на убийството."- каза Дишков днес, обръщайки се към двете прокурорки по делото за покушението срещу Мастара.  Георги Николов-Мечката бе убит на 10 юни 1995 година. Самият Мариян Георгиев бе застрелян в неговия офис през април  2005 година. Марата е пряко свързан и с убийството на Димитър Стаматов, който бе застрелян през ноеври 2002 година.

В края на заседанието обвиняемият Дишков поиска думата. Той заяви, че воденото срещу него дело е пълен фарс и опит да се отклони правосъдието от реалния поръчител и извършител. Обвинението е построено на база на несъществуващи аргументи и доказателства. Основната причина да му бъде приписано поръчителството на убийството е факта, че той е спрял контрабанда и кражби на стойност над 400 милиона лева  годишно от "Нефтохим". Става въпрос за стара схема с участието на много посредници, която Дишков е успял да пресече. Това е станало след като с негово съдействие с охраната в комбината се е заела фирма "Лукома". Спирането на едно толкова мащабно кранче е довело до опитите за неговото дискредитиране, защото по този начин е накърнил много интереси.

"Аз не знам какво правя в тази зала. До сега не съм чул една дума, една реална улика срещу мен. Няма никакви доказателства. Толкова време се точи това дело. Това е загуба на мое лично време, както и на времето на много хора, които са ангажирани с делото. Загуба е и за държавата. Този процес е нелеп."- коментира Дишков.

Следващото заседание е на 11 декември 2018 година.Коментари