Живко Табаков след Националния съвет на ДБГ: Устремени сме към местни избори и нов председател
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Живко Табаков след Националния съвет на ДБГ: Устремени сме към местни избори и нов председател

 „Движение България на гражданите“ започва активна работа по райони за местните избори през 2019 година. Макар че ДБГ-Бургас никога не е спирала да поддържа активна връзка със структурите си, ние сме наясно, че хората очакват от нас повече, а именно подобряване на обществената среда. Това каза за Unicon.bg Живко Табаков, председател на общинската структура на ДБГ-Бургас.
В рамките на два дни Движението проведе Национален съвет в Трявна. Табаков обясни, че ръководството на партията е взело решение изборът за нов председател да се проведе на 30 септември, след като през април лидерът на ДБГ Меглена Кунева подаде оставка.
По време на съвета заместник-председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев заяви, че 420 обществени поръчки са обявени в нарушение на закона заради липсата на единната национална система. Това можело да бъде причина за обжалване и спиране на процедурите. Той допълни, че депутатите се занимават със закони, които не водят до резултати за хората като отмяната на табелите, сигнализиращи за радари, за премахването на възможностите за чуждестранно финансиране на съсловните организации. Мнозинството е нестабилно, няма дневен ред, нито имат желание да правят нещо за подобряването на средата, подчерта Делчев.
Председателят на ДБГ в оставка Меглена Кунева коментира, че България не е на втора скорост, а на бавна, защото не сме нито в Еврозоната, нито в Шенген и това не зависи от Бялата книга или от обсъжданията в Народното събрание, а от липсата на план как това да се промени.
По време на Националния съвет „Движение България на гражданите“ дари 120 книги на библиотеките в Народно читалище „Пенчо Славейков“ в Трявна и „Пробуда - 1924“ в Плачковци по повод 170 години от основаването на първата кногохранителница в Трявна. Дарението е част от политиката на ДБГ за подкрепа на българските читалища и библиотеки и част от инициативите по повод отбелязването на 5 години от учредяването на партията като в следващия месец ще бъдат дарени 555 книги на 5 библиотеки в страната.

Коментари