Разкриха как Панайот Рейзи е източвал хазната на Созопол
  • 6
  • 1
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Разкриха как Панайот Рейзи е източвал хазната на Созопол

Основни участници в схемата за милиони, по която беше обвинен кметът на Созопол Панайот Рейзи. Според прокуратурата парите са превеждани на социално слаби хора чрез кухи фирми.

„Шест фирми източиха община Созопол с 10 млн. лв., Рейзи ще влезе в затвора”,

заявява по телефона Николай Николов – един от собствениците на фирми, за които се предполага, че са участвали във въпросното източване на община Созопол.

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване

С него ни свързва счетоводителката на посочената за куха фирма „Строй 2014”. Лицето и самоличността ѝ са скрити от съображения за сигурност. „Сезирах всички видове институции – съд, следствие, прокуратура, че е извършено голямо престъпление, за което молим за екстремно съдействие от всички институции”, твърди счетоводителката.

За схемата тя разбира, след като

случайно засича двойно счетоводство на фирмата.

Знаела, че тя няма дейност, няма активи, няма дори банкова сметка. Преди година и половина обаче счетоводителката вижда, че фирмата е наета от Община Созопол за ремонт на водопровод в село Индже Войвода.

Прокуратурата установява, че кметът подписва договор с въпросната фирма за строителни дейности. В същия ден им превежда парите. И пак в същия ден парите са изтеглени в брой, на каса, от физическо лице, а не от представител на фирма.

Според прокуратурата всеки път титуляр на сметките бил конкретен човек, който няма общо с тези фирми от договорите. Един от получилите пари е именно Николай –

безработен, неграмотен и малоимотен, но пък собственик на фирма

– „Строй 2014”.

Според счетоводителката, през фирмата са минали повече от 500 000 лв. А от това собственикът на фирмата Николай Николов спечелил... 4 коня – подарък от хората, на които дал парите.

 

Петър Михайловpicasion.com

Коментари

LORA

14 мар, 2019 21:26

OSTAVKA ALCHEN CHOVEK DEBEL

Отговори

15 мар, 2019 22:02

За какво се заяждате за нашия кмет тои много помогна на народа и сме много доволни защо други кметове каито крадат милиони тях неги търсите а се за хванахте на нашият кмет рейзи ви знаетели колко работи е направил за десет години нашият кмет иви се мислите че тои се крие тои несе занимава сас ващи глупусти аи нека питат народа за нашият кмет рейзи дали нени помогнал нека питат по селата гаранция ви давам обичат нашият кмет рейзи вище вас вие малко ли крадете вие гледате че община созополл се развива много добре и затова ни завиждате и се заяждате сас нашият панайот рейзи ако трабва щесе саберем народа от селата и щего защитим нашият кмет е пич

Бай Иван

14 мар, 2019 20:07

В кауша мазен грък

Отговори