Кмет не пести пресен асфалт за цигански гласове
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 3

Кмет не пести пресен асфалт за цигански гласове

Кметът на Община Карнобат Георги Димитров изглежда е решен на всичко за пореден мандат. Навярно има поети ангажименти към видими и невидими сили и времето няма да му стигне да ги изпълни. В случая не става въпрос толкова за експертна стратегия за икономическо развитие и намаляне на безработицата посредством привличане на инвеститори. Това по- скоро може да се бленува само. Може би иде реч за прелюбопитни обществени поръчки- избор на консултанти за изготвяне, изпълнител, строителен надзор и прочие. А защо не, за продажба на публични терени непрозрачно и властово покровителство на дадени субекти.

Публична тайна е, че съпругата му е силния човек в местния МИГ. Там също има за усвояване едни обилни обществени средства. Отделно Местната инициативна група е инструмент за влияние сред т. нар. бизнес консуматори на различни проекти.

Та, Димитров се присети изведнъж за ромския електорат и разчита на неговата късопаметност. Такъв е примера със село Соколово, където напоследък строителната техника и труженици здраво са се хванали да оправят улиците и тротоарите на населеното място. Свидетели споделят за кърпене се дупки, а на места се преасфалтира нацяло. Индиректно посланието е ясно. Директно, навярно в следващите месеци, когато техниката се прехвърли и в другите села в общината. Преобладаващото население в Соколово е ромско.

Но няма нищо учудващо в жестовете. В самия Карнобат, циганската махала също е поставена на пиедестал. Там беззаконието е пословично, а освен това, гетото генерира престъпност. За изсечената дървесина и унищожения парк в периферията, реалността е без коментар. Нещо повече. Цели фамилии могат да бъдат видяни през лятото да се къпят под прозорците на кметството в градския шадраван.

Местните припомнят, че в градското сметище също знайни и незнайни роми вършеят, а там цъка същинска екобомба. Има огромни кубове с отровно и с изтекъл срок съдържание от растителни препарати. Що за контрол се упражнява и лесно ли може да се предизвикат течове, не е трудно да се предположи какъв е отговора. Темата задължава продължение!

 

Кеворк Дадурянpicasion.com

Коментари

Петя Коларова

16 мар, 2019 10:18

То сега на изборите ще си имат сиганин там за кмет.Така говорят хората а родителите ми са от там и страшно е.

Отговори

Жаси

15 мар, 2019 0:41

Той самия е ром и прави "ромски" неща

Отговори