Ключов свидетел за убийството на висаджийски бос в Бургас
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ключов свидетел за убийството на висаджийски бос в Бургас

Известният общественик и треньор по лека атлетика Георги Бахчеванов /на снимката/ е ключов свидетел на днешното дело в Бургаския окръжен съд. Очаква се той да изнесе скандални неща, които досега не са ставали достояние за убийството на Димитър Стаматов- Мастара. Неотдавна стана ясно, че спрямо Бахчеванов е упражнен психически тормоз от страна на униформени в собствения му апартамент. Скоро може би ще стане ясно дали натиска е бил да говори "определени неща" като свидетел. Деянието спрямо знаковия бос на местно ниво, на групировката ВИС, бе извършено през есента на далечната 2002 година. Като главен поръчител е обвинен предприемачът Пламен Дишков. Тодор Неделчев пък е обвиняем като помагач за извършване на убийството.

В предишното дело в зала се изправиха вещи лица, които привидно и нагледно нямаха нужната подготовка. Те трябваше да обяснят дали е възможно с посоченото оръжие да бъде извършен изстрел от 81 метра. Това е разстоянието, от което е бил убит Мастара.

Ангелов и Попов обясниха, че са направили балистична експертиза, но при полигон от 18-20 метра. Защитата на Дишков на няколко пъти попита вещите лица дали е възможен точен изстрел от над 80 метра, но те отговориха уклончиво и с много условности. По този начин не стана ясно, дали с въпросната пушка е било възможно да бъде извършена подобна стрелба.

Според защитата на обвиняемите, тази експертиза е непълна, липсва дори съпоставка дали с това оръжие е извършено убийството, дали има съвпадение на фабричния номер, и дали това е пушката, като тази в снимковия доказателствен материал по делото. Адвокатите на Пламен Дишков, както и самият Дишков са категорични, че оръжието, с което е направена експертизата е различно от това, което фигурира в снимковия материал. Самият Дишков лично посочи няколко сериозни разлики. Така бъркотията в делото става пълна.

Оказа се също, че не са изследвани и патроните, за които се твърди, че са намерени след убийството на Мастара в дома на Неделчев. Причината е, че последната експертиза не е имала такъв предмет на изследване. Така ще има повторна ескпертиза, която трябва да даде реалните отговори на въпросите, които бяха повдигнати днес. Делото продължава вече близо 2 години, като до този момент няма нито една улика или доказателство, което да сочи като поръчител на убийството Пламен Дишков.

 

Кеворк Дадурян

Петър Михайлов

 picasion.com

Коментари

Чичо М

26 мар, 2019 11:00

Бат Жоро е тежък мъж и ще каже истината! Бат Жоро Бахчеванов дава показания и каквото каже това е!

Отговори