Експерт по сигурността: България е залята с пакистанци изнасилвачи от страховитата банда Джирга /18+/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Експерт по сигурността: България е залята с пакистанци изнасилвачи от страховитата банда Джирга /18+/

Светът бе потресен от бруталния случай на изнасилване, на 16- ет годишно момиче в пакистанския град Мултан. Пред погледа на родителите си то е било унижавано от безскрупулени освирепял младеж. Заповедта дошла от скандалния градски съвет Джирга- на т. нар. старейшини, състоящ се от 20 души. "Прегрешението" на непълнолетната жертва било, че е сестра на младеж, който насилил сексуално пък друго момиче. Както се вика разврат по шериатски. Статутът на жените в Пакистан може да бъде определен като системно полово подчинение, въпреки че има малки различия в отношението на различните класи и между отделните региони. Арабския съвет на старейшините Джирга от едномилионния Мултан имал много последователи и за да членуваш в него си имало определени правила. В общи линии, мисленето трябва да е "башибозушко" и ако не е, трябва да стане.

Експерт по сигурността доверява, че у нас има официално стотици и неофициално хиляди пакистанци, включително от въпросния град. Профилът на всеки един се проучвал и анализирал най- задълбочено. Лошото е, че били зачестили случаите на фалшиви документи за самоличност и това създавало допълнителни изпитания за разузнаването. Болшинството от тази националност- особено тези от Карачи и Джирга, се представяли за сирийци или иракчани през последните години.

"За пакистанци се представяха тези дето дойдоха легално у нас преди бежанската криза и честно и почтено си работят и се социализират в обществото към днешно време. Тук говорим за друг таргет и дано се опазим" казва специалистът по сигурността, държащ на този етап да остане анонимен.

Същият е загрижен, понеже не всички пакистанци били по мигрантските центрове. Повечето били освободени за добро поведение и се препитавали от социални помощи или черен труд. Масово дюнерджийниците и обектите за бърза ориенталска храна били изпъстрени с такива работници. Същото се отнасяло и за бачкатори в други сфери. Има ли риск от престъпления?

"Повярвайте, всеки се следи мониторингово, по един или друг начин. Специалистите в сферата на сигурността са нащрек, защото са наясно какви са рисковете. По- важното е друго! Че бе замразен проектът за голям мигрантски лагер в Странджа, в близост до известен общински град. В него бе предвидено да има лица от една националност само, и май това бяха пакистанци. Те са известни с това, че публично или тайно, не признават европейския модел на поведение" съобщава нашия източник. Директно не посочва кой е бил този град, но от други наши източници разбираме, че става въпрос за Малко Търново.

Г. ГеоргиевКоментари