Празник на бягането ще се проведе в Поморие
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Празник на бягането ще се проведе в Поморие

Тази неделя Поморие ще бъде домакин на третото състезание от новия сезон на веригата „Рън България“.

Атрактивната надпревара ще предизвика силите на участниците с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море.

Днес на специална пресконференция бяха дадени подробности за състезанието. На нея присъстваха кметът на община Поморие Иван Алексиев, координатоът на   БФЛА Антон Бонов, областният координатор на спортното министерство Атанас Атанасов, както и елитните бегачи Йоло Николов и Иво Балабанов.
"За мен е чест община Поморие да организира подобно събитие. Ние сме спортен град. Този пробег ще се проведе за първи път в града ни, но съм сигурен, че ще стане традиционен." - коментира Иван Алексиев.
"Леката атлетика е царицата на спортовете, а бяганията винаги са били черешката на тортата в нейната програма. Ни се радваме, че Поморие прие да домакинства на този форум и преветстваме инициативата на г-н Алексиев и всички участници в събитието. Ние искаме да пропагандираме бяганията, искаме това да бъде една все по-мащабна акция в повече градове. Очаквам да стане един истински празник на бягането. Трасето е много специално, тежко, но това го прави още по- атрактивно. За първи път ще се бяга 5 километра на пясък. "- каза Антон Бонов.

Състезанието е подходящо както за професионални бегачи и любители, така и за хора, които с дебюта си в „Рън България“ ще поставят началото на физически активния си начин на живот. Освен масов старт за големите атлети в рамките на 10 километра., мероприятието предвижда и състезание за деца на разстояние 2019 м.

Таксите за участие са посочени в сайта www.runbulgar.com , но за жителите на Поморие участието ще бъде безплатно. Регистрацията и получаването на стартов пакет (фланелка, номер и чип) ще бъде на 13.04.2019 г. /събота/ от 9 до 19.00 часа, на ул. „Професор Стоянов“ 36 в бунгала Мак Поморие.

Ще има и атрактивен награден фонд.

 

Петър Михайловpicasion.com

Коментари