76-годишна бивша учителка въртяла бизнеса с проститутките в Брюксел!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

76-годишна бивша учителка въртяла бизнеса с проститутките в Брюксел!

Бивша баба учителка на 76 г. е въртяла бизнеса с проститутки на червените фенери в Брюксел. Стефка Йорданова от Тутракан сключила договор за наем на част от къщите на "Рю д'Аерскот", непосредствено до Гар дьо Норд, където се намират витрините с жени, след което пускала вътре желаещите да проституират срещу 250 евро на смяна.

През къщите на бившата преподавателка са минали поне 30-40 българки, част от тях са издържали по 5-6 месеца, след което се прибирали в Родината. Йорданова живеела в Брюксел от 5-6 години и говорела отличен френски. Влязла в бизнеса с проститутки от най-ниското ниво - в началото работела като чистачка. С течение на времето навлязла в бизнеса и научила доста неща за него, влязла в контакт със собствениците на къщите, които били основно от турски и албански произход и започнала да отдава витрините. Срещу наема, който прибирала от проститутките, им осигурявала консумативи и почистване на работното място.

Бизнесът на Йорданова продължил допреди 11 дни, когато бе разбит при международна акция на ГДБОП. В дома на Стефка били открити над 164 хиляди евро. Тя живеела продължително в белгийската столица, но последно била там преди три, четири месеца. По документи била регистрирана в триетажна къща в Тутракан, но е задържана в суперлуксозно имение над река Дунав с двор около 4-5 декара. В него имало фонтани, статуи, като се смята, че високият стандарт е осигурен именно от българските проститутки в Брюксел. В дома на Стефка Йорданова е открит и наръчник на български, в който си обяснява как се работи зад витрина, при кого се отсяда, както и снимки, формат А4 по бельо и по бански на жени. Самата Стефка твърдяла пред криминалистите, че няма нищо незаконно в това, което прави, а голямата сума пари идвала от сина й, който си изкарвал хляба като шофьо р на камион, също знаел френски и живеел в друг луксозен имот. Заедно с бившата преподавателка е арестувана и съучастничката й Светла Захариева, с която били роднини.

 

 

 

 

Василева



Коментари