Саботаж на мото паркинга в Бургас
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Саботаж на мото паркинга в Бургас

Една хубава инициатива в Бургас се сблъска със саботажни действия от страна на знайни и незнайни лица. Същите тези лица са подали сигнали до всевъзможни институции срещу паркоместа за двуколесни МПС. На място, което е посочено с аргументи и гласувано е от народните избраници в местния парламент и среща одобрение от кметска управа и Областна управа. Мотиви в публичното пространство не са изложени. По скоро става въпрос за хора които не обичат да мислят конструктивно и шовинистично, а обратното на всичко това. А най- жалкото ще бъде ако жалбите пак са от едни семейства които обичат да осребряват жестове към тях. Става въпрос за познати от близкото минало хора, които живеят в близкост до Морската градина и са се жалвали срещу провеждането на музикални фестивали по периферията. Но моментално забравят всико, когато им се подарят билети, които билети после биват продадени от тях.

Мото паркингът реално е готов, но сигналите и жалбите възпрепятстват оформянето на документацията и довършителните дейности. Мястото е изключително логистично- до Гъбката и входа на Морската градина. Визията му много наподобява на тази която е присъща в Рим и други популярни европейски градове.

Целта е облекчаване на трафика, да се намали замърсяването от него, да се спести допълнителна амортизация на инфраструктурата, да разреши от части проблема с паркирането и максимално бързо придвижване до туристически обекти и паметници на културата. Такова е и посланието на първия мотопаркинг у нас, а откриването му бе планирано за утре, но има довършителни работи и се отлага.

Общественият отзвук е похвален и задължаващ. Конкретизира се, че интереса на бургазлии към моторите е факт, а това си проличава от броя на този тип транспортни средства, който рязко се е увеличил. Това е видно най- вече в летния сезон и неизменно води до все по-трудното намиране на места за паркиране от страна на мотори, мотопеди и велосипеди.

Вносители на докладната записка която бе приета в предишно заседание бяха председателя на ОбС Костантин Луков и общинските съветници от ГЕРБ Стефан Колев и Диян Димов.

 

Кеворк Дадурян

 picasion.com

Коментари

1234

22 май, 2019 14:53

Пълни глупости

Отговори