Мистериозното самоубийство на Зайков спомогнало за пируета в ГЕРБ?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0

Мистериозното самоубийство на Зайков спомогнало за пируета в ГЕРБ?

Самоубийството на Стоян Зайков е сред препъни камъните, довели до оставката на Цветан Цветанов на всички ръководни нива в най- голямата партия у нас. Това предполагат анализатори. Според тях има нещо мистериозно и изглежда нещо, за което двамата лидери на партията не са били на едно мнение. Включително по организацията и изпълнението на знаковата задача по издирването и залавянето на Зайков. Както е известно двамата Първи в ГЕРБ имат огромно влияние в силовите структури предвид миналото и настоящето им.

Съмненията, че Зайков се е самоубил или по скоро се е "самоубил", за да не се повтори сценария с граничен полицай Михаил Цонков, е едно на ръка. По скоро нещо друго покрай тази операция на МВР и службите е била капака за отношенията между двамата. Приключили с оставката и приетата после такава от Борисов. Значи ли обаче, че ще има последствия и в силовите ведомства и структури? Че например хората близки до Цветанов също ще хвърлят оставки или ще бъдат помолени доброволно да го направят, за да няма позорно гонене?! Значи ли също така, че управляващата коалиция е с неясно бъдеще? Защото не е тайна ролята на Цветанов за т. нар. вътрешен мир и баланс. Въпроси които едва ли в пълнота ще станат ясни за широката публика.

Цветанов иначе излезе с официално обръщение в социалната мрежа:

"Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по- правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините", завършва Цветанов.

 

Екип: Юниконбг

 

Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ.

Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани.

Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/05/30/cvetanov-mislil-dylgo-pravilnoto-bilo-da-hvyrli-ostavka.411924

 

 Коментари