Екологично безочие посред нощ в Бургас
  • 3
  • 1
  • 9
  • 0
  • 2
  • 1
  • 9
  • 18

Екологично безочие посред нощ в Бургас

Ужасна смрад се носи във въздуха на Бургас нощес. На места се усеща толкова силно и валят сигнали за будене от сън с кашлица и гадене. Най- уязвими логично са децата. Температурата е подходяща да се спи на отворен прозорец, но това изобщо не е препоръчително. В ЦГЧ специално и не само там, задушливата миризма присъща за Лукойл- Нефтохим е ужасяваща в най- ранните часове в Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Действията на извършителите не са нови и се определят като безочливи. А завода и покровителите му се сочат за верен съюзник на аптекарите. Актуалният въпрос е какво дишат и като дишат отговорните чиновници, харесва ли им?! Или по скоро бързат да проверят измервателните уреди дали са настроени на "правилните" честоти, за да не предават реалната обстановка. Но ако те са зависими от някого, каква винат има обикновените хора?! В комбинация с високата влажност, "коктейлът" за белите дробове и организма, е с палец обърнат надолу. Даже два. Статистиката е показателна- Бургас е на водещо място по белодробни, онкологични и репродуктивни заболявания.

 

ЮниконбгКоментари

Ужас.

3 юни, 2019 23:28

Да го закриват тоя завод ! Никаква файда няма от него , тогава цените на горивата може и да се нормализират :@

Отговори

Бори

3 юни, 2019 13:53

Явно тези шефове и управници спят и се движат с противогази а най -вероятно са извън града когато се пускат тези гадости .

Отговори

Бори

3 юни, 2019 13:53

Явно тези шефове и управници спят и се движат с противогази а най -вероятно са извън града когато се пускат тези гадости .

Отговори

Интересно дали управниците ,ше

3 юни, 2019 13:51

Бори

Отговори

Ценко

3 юни, 2019 13:46

Шофьор съм , два пъти в седмицата се връщам вечер от път тази гледка е постоянна. Дали ще дишаме чист въздух , зависи на къде духа вятъра . Смог се стели над града от Лукойл , Топлофикация и Кроношпан! Смърди та се не трае!

Отговори

Аз

3 юни, 2019 13:11

Стара снимка преди повече от 15 години, Все нея въртите. Имате ли идяколко много неща са се променили от тогава.

Отговори

zafi

3 юни, 2019 10:51

4uvala sam ot 4ovek, koito zamerva pokazatelite na vazduxa i to4no s taia cel e prebivaval na teritoriata na Neftoxim , 4e nie tuk v Burgas i okolnostite sme mutanti, prosto ne proumiaval kak sme jivi, ako znaete kakvo dihate...... biaha zaklu4itelnite mu dumi i jalkoto e 4e vsi4ko tova prodaljava ve4e desetiletia

Отговори

Тя

3 юни, 2019 10:39

Много необоснована статия, никакви данни... личи си, че човека, който я писал не си е направил ни най- малкият труд да прочете малко по темата. Само вкарвате смут в хората с празни приказки, които не са подкрепени с никакви факти!!!

Отговори

Варна

3 юни, 2019 0:36

Нали беше най-добрия град за живеене. :)

Отговори

Аз от Бургас

2 юни, 2019 12:22

Долни инсинуации! Не знаете ли, че въздухът в Бургас е по-чист от този на Мусала. Питайте РИОКОЗ! ????

Отговори

Една от Варна

2 юни, 2019 9:24

Може и да греша, всъщност - дано да греша, но си мисля, точно заради Нефтохим, като вид компенсация, Бургас получи финансиране за много проекти. Казвам, дано да греша, защото, ако е така, то е много грозно. По-добре да живееш в не толкова красив град, но средата там да е здравословна.

Отговори

2 юни, 2019 10:45

Със сигурност грешите!

Яна

2 юни, 2019 9:23

Забравяте и Кроношпана.

Отговори

tolq

2 юни, 2019 2:49

to samo taq vecher da e ama skoro ne e bilo tai

Отговори