Quo vadis, Нефтохимик
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Quo vadis, Нефтохимик

Quo vadis e роман на големия полски писател Хенрик Сенкевич. Той описва епохата на кръстоносните походи по един неподражаем начин. В превод от латински този израз означава - Къде отиваш?
Нефтохимик се завърна във Втора футболна лига през парадния вход. Тимът завърши на първо място в Трета лига - Югоизток и след силна пролет отново е сред професионалистите.
Въпросът е дали клубът има потенциал да надгради, или отново ще влезе в ролята на асансьор между групите. Много е важно и дали публиката ще се завърне на стадион Лазур. Защото през изминалия сезон мачовете бяха посещавани от обидно малко хора.
Пред ръководството на шейховете стоят важни задачи, които трябва да бъдат решени. Нужно е да се привлекат качествени играчи, които да вдигнат нивото на отбора. Втора лига не е като В група, където половината отбори почти не провеждат тренировъчен процес.
От мачовете през сезона се видя, че част от играчите нямат необходимата класа за по-високо ниво. Трябва да се направи всичко възможно селекцията да е с позитивен знак. Това разбира се е свързано и с финансирането на клуба - проблем, който остава да тежи като воденичен камък. Преди броени дни изпълнителният директор Павел Бошнаков и членът на Съвета на директорите Николай Тодоров отидоха на крака при приемиера Бойко Борисов. Те поискаха от него повторна помощ като в близкото минало, за решаването на проблемите с финансирането. Реакцията на премиера обаче беше много обрана и едва ли от него могат да се чакат подобни жестове. Още повече, че тогава до него беше и финансовият министър Владислав Горанов, който беше още по-рестриктивен в отношението си.
Бургаският бизнес от много години почти се е оттеглил от ангажименти към футбола. В същото време клубът остава 80 - процента собственост на община Бургас. Нефтохимик няма нормална собствена база за тренировки, няма стадион, няма и гарантирано по-добро финансиране. В ДЮШ също има много проблеми за решаване.  Част от феновете продължават да са резервирани към клуба, което доведе и до въпросния отлив на зрители.
Ръководството има да решава бързо и спешно много задачи. Дали това ще стане, ще се разбере скоро.

Петър Михайловpicasion.com

Коментари