Поморийска корона във ветроходна регата /снимки/
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Поморийска корона във ветроходна регата /снимки/

20-то юбилейно издание на ветроходна регата „Циклон” премина при отлични състезателни условия, благодарение на организацията, създадена от домакините – Община Поморие и Общински младежки спортен клуб „Циклон”.

В регатата тази година имаше и международно участие от град Текирдаг, Турция, като във водите на поморийския залив навлязоха над 80 яхти. Те се бориха за купата на Община Поморие в класовете „Оптимист“, „Лазер 4.7” и „Лазер Радиал”.

Дъждът през третия ден от надпреварата не позволи провеждането на гонки и класирането се оформи от състезанието през първите два дни. Емоциите обаче бяха приповдигнати от провелата се гонка на ветроходците ветерани. 15 бивши състезатели и треньори се състезаваха в 2 категории. От Поморие в категория до 90 кг Христо Златев зае втора позиция, а при участниците над 90 кг Христо Киров стана трети.

Отборът на ОМСК “Циклон’ отново показа добри умения, както и три нови достойни попълнения: Зарая Цонкова, Кристиян Вражев и Йоан Тонозлиев. Макар, че за тях това бе първо състезание, при юноши младша възраст в клас Оптимист Кристиян заслужи 22-ро място, a Йоан – 24-то и купата за най-малък участник. При девойки младша възраст Зарая стана десета. В края на регатата организаторите бяха подготвили и томбола с интересни подаръци. Те, както и наградите на победителите, бяха връчени от кмета на община Поморие Иван Алексиев, който поздрави всички за постигнатите успехи.

Ето и пълното класиране на поморийските състезатели:

Юноши старша възраст  – клас Оптимист

3-то място Тодор Тузлуков

5-то място Валентин Мавродиев

10-то място Никола Иванов

Юноши младша възраст  – клас Оптимист

4-то място Пламен Божков

14-то място Атанас Златев

Девойки младша възраст  – клас Оптимист

3-то място Даниела Гочева

Девойки младша възраст  – клас Лазер 4.7

3-то място Гергана Димитрова

Девойки старша възраст – клас Лазер Радиал

1-во място Стефани Музакова. Стефани стана първа и в общото класиране.

Паралелно с регатата в Поморие, в Несебър се проведе и състезание по кайтсърф, в което челните позиции отново бяха заети от възпитаници на ОМСК “Циклон”, а именно:

1-во място Александър Бачев

3-то място Александър Караманолев

 

Юниконбгpicasion.com

Коментари