Нещо страшно се случва с къмпинг Арапя
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Нещо страшно се случва с къмпинг Арапя

 

Нов квартал се е появил на брега на мястото на някогашния къмпинг Арапя и строителството продължава, съобщи бТВ.

Комплексът от еднофамилни вилни сгради е почти завършен. От община Царево обясниха, че земите са продадени преди повече от 10 години.
Забраната за строителство на "Арапя" и "Алепу" остава в сила

 

Разрешението за строеж е предвиждало по-високи постройки, но сега са намалени на два етажа. Инвеститорът не отговори на обажданията.

На метри от бетонните постройки, на отсрещния бряг, е спорната горичка, в която строителството беше спряно през зимата.

Въпреки строежите, Мария къмпингува на каравана тук от близо 30 години. Стамен Гачев - собственик на каравана, твърди, че мястото става един морски град като Царево и Созопол.

 

 

Според Националната асоциация "Българско Черноморие" новите законови предложения са належащи.

Според Асоциацията, промените ще опазят плажовете от превръщането им в паркинги.

Петър МихайловКоментари

Природата

12 юни, 2019 9:14

Жалко....и този плаж много скоро ще се заличи, като попският плаж и Нестинарка. Когато природата е застрашена, тя поставя камъни на брега, за да е трудно къпането в морето. А в Царево, попският плаж е заразен, плаж Нестинарка е обсаден брегово с камъни, Бимини плажа и той е целият в камъни, градският плаж е на път да бъде обсаден и той.Единствен остана Арапя, който тепърва ще ни изненадва с каменният си бряг.Остана Понтона, най- мръсният плаж, видимо безопасен за децата, но с най -много канцерогенни вещества, защото се намира в залива на пристанището. Но понтона си променя бреговата ивица.Миналата година пясък нямаше, тази година в изобилие има, но не се знае занапред как ще е. Божа работа... Жалко, че корупцията се осмелява да управлява природните закони и никой не е в състояние да я спре или защити.

Отговори

12 юни, 2019 20:18

Ееей, не се спирате ! И какво пак не харесвате ? Всичко е така прилично направено Просто виждам завиддате