ОЗБГ за безскрупулното изнасилване в центъра на Варна: Върнете смъртното наказание преди да е станало късно! Циганинът е лежал в затвора!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

ОЗБГ за безскрупулното изнасилване в центъра на Варна: Върнете смъртното наказание преди да е станало късно! Циганинът е лежал в затвора!

Бруталното изнасилване в центъра на Варна посред летния туристически сезон, предизвика люти дискусии и възмущения в общественото пространство. Известната патриотичната организация ОЗБГ направо хвана "бика за рогите" и излезе с открито обръщение към властта за смъртно наказание на насилника и извратеняка. Особено както се оказа, че циганина от Варна е лежал вече няколко пъти в затвора и последно е бил освободен преди две години. Той със сигурност имал и съучастници.

"Преминаха червената линия циганите. Това е недопустимо. Жената има щастливо семейство и е отивала на работа. Представяте ли си как се чувства тя и всички хора около нея? Децата й почват училище скоро и ще срещнат подхвърляния навярно. Единствената утеха и справедливост за да се пресече всичко, един път завинаги е смъртно наказание. В много щатове на Америка е така, когато извършиш престъпление, а преди това си лежал за други в затвора. Да седнат законотворците и да прочетат малко или да идат при американския посланик и да се допитат до него" каза силния човек в Организацията за защита на българските граждани Стефан Петров.

Той конкретизира, че ако властта не направи необходимото то съмишлениците му имали готовност за протести и даже да отидат до посланика на САЩ за да го помолят да разясни в детайли практиката в неговата държава каква е. Наясно са, че в България е отменено смъртното наказание като клауза преди приемането в Европейския съюз. Но имало вратички в рестрикциите, които можели да се отворят при единодушие на институциите. ОЗБГ е известна със своите битки в полза на обществото.

При едно друго изнасилване само, че в град Средец- край Бургас, ОЗБГ пак реагираха остро. Жертвата тогава пак бе причакана рано сутринта докато отива на работа. Оставя детето си в детската градина и на излизане край оградата се сблъсква с двама необуздани роми от махалата. Единият е изнасилва, а другия държи заплашително голям камък над главата й. Жената дълго време се укриваше от срам, а до ден днешен няма информация престъпниците да бъдат открити. Днес рано сутринта, вътрешния министър Валентин Радев потвърди, че случая е идентичен и че извършителя е открит. Служителите на реда бяха задържали преди това 10 души като заподозряни за съпричастност към престъплението. Циганинът е на 27 години, криминално проявен, няколко пъти е лежал в затвора и живее в една от незаконните махали.Последно е излязъл от затвора през 2015 г. и оттогава не е имало сигнали за негови провинения. Тежкото криминално престъпление бе извършено рано сутринта на 9 август в градинка на улица "Струга". Както и при средецкия случай, жената е бързала да отива на работа.

 

Г. ГеоргиевКоментари