Млад родолюбец очарова истински във влака за Бургас
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Млад родолюбец очарова истински във влака за Бургас

17- годишният Кирил Балдев от пазарджишкото село Звъничево е станал днес рано сутринта, за да хване влака, по линията София- Бургас. И не защото е решил като всеки младеж да отиде на море, а за да направи нещо различно и да продължи поредната си благотворителна инициатива „Книжна София“, а именно да раздаде на пътниците във влака безплатно книги и по този начин да поощри четенето на книги на хората от различни възрасти. Интерес подбор на книгите му в които определено може да се прочетат послания. Като например "Огнен копнеж" от Аня Сноу.

В нея се разкрива история за силата на любовта, която побеждава дори самите нас. А в конкретния пример- каква по- голяма каша от това да жадуваш за спокойствие във вековния си живот, а вместо това да се влюбиш неудържимо в дъщерята на най- могъщия от всичките си врагове. А врагове не липсват нито на него, нито на нея в "Огнен копнеж". Преследвани от Добродетелите, Обречените, адските демони и не на последно място от Персефона и от Хадес, Леност и Сара се опитаха да бъдат само "приятели". Но животът на един от седемте смъртни гряха и дъщерята на най- страшния и могъщ владетел на Ада не може да бъде обикновен. Съдбата решава сърцата им да изгарят от копнеж един за друг и въпреки всички пречки да се борят за любовта си.

По думите му книгите са на стойност 700лв. „Много приятно пътуване беше“, заяви Кирил Балдев.

„Хората бяха учудени, че се раздават безплатно книги и то във влак!Оставих книги и във вагон "Бистро", където хората свободно си взимаха книги. Имаше и хора, които дори ми искаха автограф бях очарован от много от хората“, каза инициативният младеж.

Балдев разказа пред екипа ни, че е имало и такива пътници, които не са реагирали положително на така интересната му идея. Подавайки им книгите е имало и реакции:

„Не, благодаря, аз книги не чета“, което доста е изненадало Кирил, но въпреки това той е доволен от направеното от него и няма намерение да спре с благотворителността.

„Накрая на пътуването оставих книги и на ръководството на БДЖ- Бургас. По време на пътуването ми се обадиха и от екипа на централата на БДЖ, които ми казаха, че подкрепят инициативата и ми подариха 2 билета за пътуване.

 

Кеворк Дадурян

 Коментари