Кървав сигнал! Глутница циганета разкъсаха деца в Силистра
  • 5
  • 9
  • 243
  • 4
  • 6
  • 0
  • 9
  • 46

Кървав сигнал! Глутница циганета разкъсаха деца в Силистра

Меко казано обезпокоителен сигнал по тъмна доба до редакцията, с молба да бъде пресподелен. Първоначално той излиза в голяма фейсбук група на Силистра от дама на име Бирсен Сабит. Става въпрос за непълнолетни агресори от ромски произход които буквално като разюздана глутница нападат и бият по- малки на възраст от тях деца на детска площадка. Като преди това са консумирали алкохол, се конкретизира в сигнала. Децата са били удряни включително в слабините. В близост има камера и апела на родителите е да се покаже и да се накаже подобаващо деянието. Макар да се отчита, че агресорите закона ги пази донякъде, понеже са в непълнолетна възраст. Етстествено има и алтернативни начини за противодействие. Без редакторска намеса, публикуваме:

"Здравейте! Не знам дали публикацията ми е уместна за тази група, но искам да споделя за ситуация, която се разигра в централната част на гр. Силистра, посред бял ден. Обръщам се към Вас с молба за съвет. Днес към 15:00 часа синът ми, който е на 14 години с още двама негови приятели на същата възраст, отиват на площадката на Боровете (зад К&К по улица "Симеон Велики") където живее едно от децата, с които е излязал. И посред бял ден, безпричинно биват нападнати от група от около 15 деца от ромски произход, на видима възраст 11-17 годишни. Въпросната група е била на площадката и консумирали бира. Нашите деца са били съборени на земята и удряни жестоко по глава, крака, корем и слабини, поради единствената причина, че са имали нещастието да минат покрай "бандата". Сигнализирано е в полицията и е подадена жалба, но тъй като децата са непълнолетни, не носят отговорност за действията си, нито пък техните родители. В околността е имало камера и там ясно се вижда как бият децата ни. Моля за съвет от Вас, как да си защитим децата? При положение,че след 10-15 дена може да се случи същата трагедия и те отново няма да носят никаква отговорност, а нашите деца ще пострадат, но този път по-жестоко."

 

Кеворк Дадурян

Коментари

нина

11 Jul, 2019 15:49

Миналата зима тук в кв. Владиславово, Варна, две циганета на 13 и 14 г. убиха един човечец, клошар, българин. Така, че уважаеми сънародници, като си мълчим, така ще е.......

Отговори

камелия

11 Jul, 2019 15:45

Това казаха ли го по новините?? И ако не защо? Аз ако съм - ще ги разбера кои са и едно по едно ще ги бия и ритам тях в слабините да нямат следващо циганско поколение. Няма да ги убивам - ще ги оставя без поколение, техните поколения са паразити като хлебарките.

Отговори

Славов

10 Jul, 2019 18:21

Ами вие родителите намирате тези мангалчета и им режите главите!!!!! После на центъра на Силистра ги набождате на колове !!!!!! Вашата мама циганска !!!!!!!!

Отговори

Танкове Български

9 Jul, 2019 15:15

Танкове и огън до пълно унищожение.

Отговори

Гинка Шаркова

9 Jul, 2019 0:16

Българските деца сами трябва да се справят с тази паплач!Не може да се чака на държава в която няма закони!За всяко едно посегателство върху бълг.деца да им се спират социалните ,които им се дават всеки месец без да работят родителите им,които заблуждават държавата,че са самотни майки и бащи!А тези пари не са по малко от 1000 лв.на месец на родител!Водят се че са социално слаби ,защото никога не са работили и не желаят!Та нали се разчита на техните подкупни гласове за изборите!Та за това:няма държава,няма закони!Всеки да се спасява както може!

Отговори

Магдалена

8 Jul, 2019 12:57

Това,което се пише е пълна провокация.Според мен някой умишлено се опитва да създаде бунт между българи и роми,като самия той излезе чист от ситуацията.Когато излезе този пост в Силистренската група коментирах и на секундата бях блокирана.Защо ли? Защото не бях удобна.След това в друга група излезе същия пост,но от друго име под което жена беше коментирала,че това име,което публикува е със снимка на нейната дъщеря,а дъщеря и нямала нищо общо със случая.Тук няма да коментирам нищо друго,оставям сами да си направите извода.

Отговори

10 Jul, 2019 9:14

Абсолютна истина е случката, Не пишете глупости ! Аз лично говорих с майката на едното бито дете ,аз лично щях да пострадам от тази тайфа с двете си малки деца на 3 и на 6 години скочиха срещу децата ми защото " говорели за тях,коментирали ги " НЕ ви пожелавам да се сблъскате с тях!

9 Jul, 2019 5:02

Би трябвало да се засрамите, 80 на 100 от тази група хора, всячески търси как и къде да живее на гърба на нечий народ " социал" от 2000 гд. са в Европа без желание за интеграция

Георги

7 Jul, 2019 19:30

Всичко е умишлено за да се предизвика расова ненавист ! При татово време се вземаха незабавни мерки за деца не контролеруеми и ги отвеждаха в ( Т. В. У. ) Трудово възпитателни училища до навършване на пълнолетие за да си понесе наказанието по закон ! А сега не се спазват ни закони и училищата ги закриха умишлено от шайка командващи бандити а не на сраната на закона пълна анархия в страната така го искат американците както при тях с местните индиянци !!! До като се говори че са не пълнолетни и немогът да ги подведът под отговорност така ще продължава и за в бъдище !!! Безаконие и анархия цари . Така им е изгодно на уравляващите .

Отговори

Бай Георги

7 Jul, 2019 19:19

Каквото направиха руснаците в Германия след изнасилването на тяхната сънародничка. Не чакайте помощ от държавата и властта.

Отговори

Симо

7 Jul, 2019 12:02

Има начин: С пушки за лов на диви прасета за да не повтаря след изстрел е главата.

Отговори

ПДЛ

7 Jul, 2019 2:47

Я СЕ СЪБЕРЕТЕ ЯКА ГРУПА БЪЛГАРИ ВЪОРЪЖЕТЕ СЕ КОЙ С КАКВОТО ИМА - КОКТЕЙЛИ МОЛОТОВ СПРЕЙОВЕ , И Т Н И НАПРАВЕТЕ И ВИЕ ЕДНА НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ - ОЩЕ ПРЕДИ ДА СТИГНЕТЕ ЩЕ ЦЪФНЕ ЖАНДАРМЕРИЯ И ПОЛИЦИЯ ДА ГИ ПАЗИ - ТА ДА НЕ ВИКАТЕ ЧЕ ВЛАСТТА НЕХАЕ

Отговори

7 Jul, 2019 23:34

Защо призоваваш а защо не действаш сам бе Охлюв!

Мина

7 Jul, 2019 0:04

Костенурки и охлюви!

Отговори

Калина

6 Jul, 2019 23:59

идея как "дечицата" им прекарват времето си, по-точно вечерите си! Дали растат в благоприятна среда!? И дали трябва да останат в семействата си, щом не забелязват поведението им! Нали са подавани сигнали в полицията, и те какво? Има социални организации за борба срещу противообществените на малолетни и непълнолетни! И те какво? Това са бъдещи престъпници, пази Боже, бъдещи убийци!!!

Отговори

Калина

6 Jul, 2019 23:35

Интересно, къде са родителите на тези "дечица" и каква е ролята им на такива, щом тези паразитчета от дълго време си мародерстват така!? Ами тези " родители" какъв родителски контрол упражняват, как възпитават и какви родителски грижи полагат, щом от толкова време си нямат

Отговори

7 Jul, 2019 8:46

Те са инкубаторите на България

МАРИНЧО КОЖУХАРОВ

6 Jul, 2019 16:32

Само с оръжие .....огнестрелно оръжие .......няма друг изход ......по същество ще отговор на тероризъм от страна на цигани срещу коренното население на Българската държава !!!!! Дори под турско сме можели да се защитим .........можели сме да си купим оръжие в ония времена .........и през фашистко е можело да се снабди човек ...................................но днес не може !!!!.............................отидете в МВР и поискайте да преминете курс за носене на лично оръжие за самоотбрана ........няма да получите разрешение с най- различни мотиви ! ако еди полксовник поиска да си закупи оръжие ще трябва да премине на обучение при сержант от МВР ....??? !!!.....въпреки че е завършил военно училище ..........това е съвсем съзнателно ....облечено в закон .....за да бъдем уязвими и беззащитни !!!!! ДОри да бъдем нападнати на улицата от група цигани или емигранти или от българи ако те не носят огнестрелно оръжие а ние използваме нашето за самоотбрана или раним и убием някого .....винаги сме с двата крака във ЗАТВОРА.........защото е нямало реципрочна самоотбрана ......ПОД РОБСТВО СМЕ !!!!............отново сме под ИГОДТО на вечните ни ДУШМАНИ !!!

Отговори

Росита

6 Jul, 2019 15:28

Да се спрат всички помощи ,когато 1 член от семейството е проявил някакъв вид подобна проява. Не за 1 год ,а без право на получаване до живот. Да сесъздаде досие ,което директно при задържането на 1 такъв се вкара в системата на Социални и НОИ. Всяко едно такова лице да става длъжник на държавата, като всяка година заплаща определена сума всяка год. Взависимост от проявата. Родителите са тия ,които насърчават децата да бъдат агресивни срещу българите!

Отговори

9 Jul, 2019 3:33

Хубава идея

Иво Иванов

6 Jul, 2019 13:27

Отдавна го казах....за тези получовеци (получовеци са, защото тези индивиди нямат изградена ценностна система, не знаят какво е добро и какво е зло), женят се помежду си за полусестри и братовчеди, открито практикуват педофилия - прикрита зад традиции, та тези получовеци са изродени! Трябва да се вкарат в резервати - колкото и страшно да звучи и там насила да се учат на тру и да се образоват и само тези които докажат че са социализирани и интегрирани да напускат тези места. Американците отдавна са открили пътя за интеграция на подобни общества!

Отговори

9 Jul, 2019 3:37

Абсолютно!Те генетично вече не са хора, повечето

6 Jul, 2019 16:42

По точно определение не съм чувал за тая раса която се отличава от животните само с това че може да говори. Време е целия народ да се надигне и тоя проблем да се реши за винаги

Асанчо

6 Jul, 2019 12:42

Смърт!Това е единствената алтернатива.

Отговори

Gogo

6 Jul, 2019 12:41

Палете всичката римска сган. Оправия няма, ако се надявате на малоумните ченгета.

Отговори

6 Jul, 2019 22:52

Те и законите са ни малоумни, да ги защитават, защото са електората на ББ

Раунд Ъп

6 Jul, 2019 12:10

Пръскайте редовно с Раунд Ъп против мангали и други гадни паразити...изтребваги до крак

Отговори

6 Jul, 2019 12:24

против паразити се пръска със зарин

Г-жа дявол

6 Jul, 2019 11:44

Аз мисля че следващия път вашите деца трябва да си носят преспиващ спрей и да ги напръскат тези цигани да се задушат и те да могат да избягат

Отговори

НЕДОВОЛНАТА

6 Jul, 2019 11:35

ЗАЩО НЕ ПУБЛИКУВАХТЕ МНЕНИЕТО МИ ПО ВЪПРОСА ? ТОВА ЛИ ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА ?

Отговори

7 Jul, 2019 19:18

каква демокрация, луда ли си/

7 Jul, 2019 19:18

каква демокрация ма! ти луда лис и???

НЕДОВОЛНАТА

6 Jul, 2019 11:33

С ДОБРО НЯМА ДА СТАНЕ. ДЪРЖАВАТА СЕ Е ОПИТВАЛА МНОГО ГОДИНИ С ДОБРО, НО НЕ СТАВА И ОСТАВА ДА СЕ ОПИТА СЪС ЗЛО ! РОДИТЕЛИТЕ И РОДНИНИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА ДА ХВАНАТ СОПИТЕ И БОЙ ДО НАПИКАВАНЕ НА МАЛОЛЕТНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ГИ ВИЖТЕ КЪДЕ ЖИВЕЯТ И АКО СА В НЕЗАКОННИ КЪЩИ ПОДАЙТЕ КОЛЕКТИВНО МОЛБА ЗА СЪБАРЯНЕТО ИМ И АКО НЕ БЪДАТ СКОРО СЪБОРЕНИ - ПАЛЕЖ ДО ПЪЛНОТО ИМ ИЗГАРЯНЕ ! ДРУГИ НАЧИНИ НЯМА !

Отговори

Коко

6 Jul, 2019 11:23

Аз ще ви кажа как бе кво умувате вземате по един калашник влизате в ромската махала и всичко и стреляте по всичко що мърда дано политическата мафия на изметта Борисов се сети че трябва да гласува адекватни закони които да защитава гражданите от неприятелски набези

Отговори

7 Jul, 2019 20:59

Не ли най добре с калашници в парламента ,да се исчисти главата от каде мирише пък тогава с кокошкарите или по лесно е с кокошкарите на вълците не се наемаме. Стадо овце не народ .

Кръстьо

6 Jul, 2019 11:15

Като държавата не иска повтарям НЕИСКА да си свърши работата вземайте решението във вашите ръце и удряйте по сериозно

Отговори

7 Jul, 2019 20:25

Война ще стане,към това ли да се ориентираме?Убииствата не са решение!Така смятам!

Карчо

6 Jul, 2019 11:11

Ало уважаеми вчера направих един коментар на момента бях блокиран явно на някои нему отарва.Ако това се случва в друг град вазможно е но в силистра няма как даса от тази етнос в силистра има 6 сем. Роми и те нямат тази описана броика деца,преберете си наркоманчетата в нашия град няма напрежение между роми него саздаваи те.

Отговори

6 Jul, 2019 11:39

Карчо, без да звуча арогантно, с това име вероятно си от тези "6 семейства", всяко с по 500 члена. В Силистра е по-вероятно да чуеш "небългарска" реч вървейки по улицата, отколкото да те ухапе комар...

Николай

6 Jul, 2019 11:02

Ай да се връщат в Индия

Отговори

Дамянов

6 Jul, 2019 10:12

Тази пасмина освен от бой и същите действия срещу тях, от друго не разбират! За тях няма закони, те имат само права!

Отговори

Ани

6 Jul, 2019 10:10

Децата ще бъдат подложени на комисия и ще бътат наказани със обществено полезен труд от 10-100 часа

Отговори

6 Jul, 2019 14:18

Може,но ако трудът е почистване на градските нужници с език.Иначе всичко друго няма да има ефект.

Ати

6 Jul, 2019 10:09

На насилието се отговаря с насилие. Образовайте ума си и потгответе телата си за варварски бой.

Отговори

Иван

6 Jul, 2019 9:54

Щупете ръцете и краката на мангалите И повече няма да посегнат

Отговори

Петрова

6 Jul, 2019 8:53

Много лесно могат да се справят С тях,като ги ударят по най-болното място!При всяка противообществена проява,да им се спират детски и друг вид социални помощи на тях и близките им до 9-то коляно.Ако им бръкнеш в джоба да видим дали няма да кротуват?Те си знаят,че каквото и на когото да сторят,ще мине и замине,като вчерашният ден.

Отговори

Rahan

6 Jul, 2019 8:42

Защо ви са камери как се справя човек в джунглата като се моли на зверовете ли или като грабне тоягата и стане и той дивак, ние навремето как се справихме събирахме се тайфата и с камъни бой по картините.Един мангал не смееше да припари и като пораснаха ни имаха уважението до сега.Вие сте станали сега овце и все гледате друг да ви оправя.

Отговори

tani

6 Jul, 2019 0:16

a teq kadri dali nqma da sa iztriti ot taq kamera po pogreshka...

Отговори

8 Jul, 2019 22:11

Сас сигорност.важното да има конфликт.

sali

6 Jul, 2019 0:07

dajte gi koi sa teq to4no?

Отговори

кали

6 Jul, 2019 0:05

прекалено е и то точно там

Отговори

6 Jul, 2019 7:58

За тази група и техните безчинства -крясъци, обиди,рушене на детската площадка,неприлични сцени до среднощ,има подадени сигнали до МВР и до общината от живущите граждани.Идвали са техни представители,колкото да отбият номера- резултат никакъв! Анархията продължава! Гражданите са възмутени от безсилието на астта!