Новият аватар на Джи Пи Груп и дъното на наглостта
  • 0
  • 1
  • 1
  • 3
  • 2
  • 0
  • 2
  • 3

Новият аватар на Джи Пи Груп и дъното на наглостта

 Скандалната фирма Джи Пи Груп, позната още и като ГеПи Груп има един особен навик в последните 2 години. След като тя бе силно дискредитирана в общественото, политическото и икономическото  е  аватар, може да гледа филмовата лента на Стивън Спилбърг, но най-просто казано това е въплъщение и управление на чуждо тяло, но с твоите мисли и желания.

Ползвайки свои фирми-аватари ГеПи Груп остава в играта с обществените поръчки, усвоява тлъсти средства, но в същото време унищожава, както самите дружества, така и целия строителен сектор, който и без това е в трагично състояние, и в последните години функционира   буквално на акумулатори.

Най-новият аватар на ДжиПи Груп е компанията "Райкомерс Конструкшън". Тя е създадена в далечната 1991 година. Според регистрацията нейният предмет на дейност е:

ПPOEKTИPAHE И ИЗГPAЖДAHE HA BOДOПPOBOДИ, KAHAЛИ, ПЪTИЩA, ГAЗOПPOBOДИ, БИTOBИ И ПPOMИШЛEHИ ГAЗOBИ ИHCTAЛAЦИИ, ИHЖEHEPИHГOBA ДEЙHOCT, ИHФPACTPУKTOPHO CTPOИTEЛCTBO, ПOKУПKA HA CTOKИ ИЛИ ДPУГИ BEЩИ C ЦEЛ ПPEПPOДAЖБA B ПЪPBOHAЧAЛEH, ПPEPAБOTEH ИЛИ OБPAБOTEH BИД, KOMИCИOHHИ, CПEДИЦИOHHИ И ПPEBOЗHИ CДEЛKИ, XOTEЛИEPCKИ, TУPИCTИЧECKИ, PEKЛAMHИ, ИHФOPMAЦИOHHИ, ПPOГPAMHИ, ИMПPECAPCKИ УCЛУГИ, ЛИЗИHГOBA ДEЙHOCT, CДEЛKИ C ИHTEЛEKTУAЛHA COБCTBEHOCT, ПOKУПKA, CTPOEЖ ИЛИ OБЗABEЖДAHE HA HEДИBИЖИMИ ИMOTИ C ЦEЛ ПPOДAЖБA, TЪPГOBCKO ПPEДCTABИTEЛCTBO И ПOCPEДHИЧECTBO HA MECTHИ И ЧУЖДECTPAHHИ ФИЗИЧECKИ И ЮPИДИЧECKИ ЛИЦA, BЪHШHOИKOHOMИЧECKA ДEЙHOCT.

Съветът на директорите на дружеството е в състав:

ПЕТЪР БЛАГОЕВ КОЗАРЕВ

РАЙНА ИЛИЕВА КОЗАРЕВА

ИЛИЯ ПЕТРОВ КОЗАРЕВ

ИВАН ХРИСТОФОРОВ МОЛЛОВ

Изпълнителен директор е Иван Моллов.

Фирмата участва в различни проекти, свързани с водната инфраструктура. Тя участва в  проекти в Кнежа, Бяла Слатина, Елхово, Ихтиман, Асеновград. Там функцията на компанията е като подизпълнител  в доизграждането на обектите. В част от населените места тя участва, но реално зад нея стои Джи Пи Груп. Такива са случаите в Ихтиман, Костинброд и Елхово.

Сега Райкомерс Конструкшън играе  в търговете за водния цикъл на Смолян. Те са на обща стойност около 76 милиона лева, което е един солиден и мащабен проект. Аватарът на ГеПи Груп е видимо фавориризиран да спечели поръчката и да вземе парите, част от които се дават и авансово.

Т.е. в последно време самата Джи Пи Груп се прехвърля и прелива в Райкомерс Конструкшън.

Има ли обаче самата Райкомерс Конструкшън потенциал да поеме такава голяма поръчка. Нашата проверка показа, че реално компанията няма нито финансов, нито технически, нито организационен, нито кадрови ресурс да се справи с подобен проект. В това дружество текучеството е голямо, като ръководните и експертните кадри се сменят често. В същото време справката в Търговския регистър показва интересни данни.

Реално приходите на дружеството намаляват постоянно в последните години. Т.е. оборотите падат. През 2015 година те са били в размер на 43,321 милиона лева, а през 2016 година падат до 15, 817 милиона лева, а година по-късно са в размер на 17,234 милиона. За 2018 година все още няма официална информация, но според хора от бранша оборотите са в рамките на 14-15 милиона лева.

Това показва, че Райкомерс Конструкшън няма реален капацитет да изпълни поръчката, чиято обща стойност е значително по-висока от годишните обороти на дружеството.Това обаче не е пречка ГеПи Груп да тика фирмата напред. Вече е ясно, че ако спечели търговете и започне строителство, последствията ще са катастрофални, а загубите колосални. Ще пострада цялата община Смолян, а най-вече жителите на града. Самото водно строителство там е много сложно, градът е с особен релеф и изграждането на качествена водна инфраструктура е много трудно. Райкомерс няма финансовия, нито инженеринговия ресурс да се справи с това.

Независимо от фактите Джи Пи Груп натиска своя аватар  да вземе парите. Всъщност действията на тази компания в последните години се характеризират с ниско качество на изпълнение, когато тя работи по проектите и в последно време хищническо опоскване на т.нар. партньорски фирми или аватари, както ние ги нарекохме. Източвайки ресурс от тях ДжиПи Груп ги обрича на вегетиране, а самото строителство на пълен провал. Но, явно това не притеснява ръководството  на "компанията - вампир". Навик на ДжиПи Груп и нейният шеф Владимир Житенски е и изпращането на КОМПИ към конкурентните фирми. По този начин създава допълнителни проблеми и напрежение у тях, като показва в същото време влияние и мускули.

ГеПи Груп така търси под вола теле. Под вола обаче може да се намери това, което прави телето. Видимо е, че занапред това ще очаква  ръководството на тази фирма, постоянно и непрекъснато, което според общото мнение се занимава и с плодотворната дейност да прави фелацио на големи фалоси.

Дружеството е затънало и в дългове. Според неофициални данни става въпрос за над 40 милиона лева. Видимо е, че то не може да ги обслужва. По този начин обаче биват блокирани и финансите на редица други фирми, които очакват разплащане от ДжиПиГруп. Така се затормозява много сериозно и тяхната дейност.

Въпреки това арогантността на ГеПиГруп няма граници и тя продължава да търси своите аватари, които впоследствие се превръщат в нейни жертви.

 

Екип на Uniconbg.com



Коментари

Vudo

14 юли, 2019 12:41

Много лошо .....по принцип фирма Рай комерс се водят с добро име ..

Отговори

Kali

9 юли, 2019 18:13

Jestokata kartina pri nas

Отговори