Ври и кипи в Руенския Балкан! Зрее бунт заради траповете
  • 3
  • 2
  • 1
  • 2
  • 2
  • 5
  • 2
  • 3

Ври и кипи в Руенския Балкан! Зрее бунт заради траповете

По това време на годината трябваше да се работи здравата по обещаната рехабилитация на 33,5 километровия участък от Руенския проход. Или още най-удобната и бърза връзка за шофьорите, за прекосяване на Балкана в Източна България. Държавна собственост е. Парите отдавна са заделени ако се вярва на официалната информация- 19 671 080 лв. без ДДС. Изпълнител обаче не е избран вече осми месец от оторизираната комисия към АПИ. Живущите в засегнатите населени места Билка, Дъскотна, Трънак и Добромир, както и превозвачи, имат готовност веднага да блокират пътя в знак на протест. Според запознати, човекът който удържа бунта е общински кмет Исмаил Осман като целта е да не ескалира огромно напрежение. Траповете се множат, пътят на места е супер "изяден" вече от двете страни.

Проектът за ремонт на третокласния път ІІІ-208 е обособен в два лота и обхаваща изцяло населени места в Община Руен- от село Ябълчево до село Добромир. Какво се случва нагледно обаче човек като тръгне на път?

Вместо цялостна реконструкция- съвсем тънка коричка кръпки, което пък предизвиква логично негодувание. Фрезоването на асфалта е твърде скромно като дълбочина, а на места където има реални дупки, изобщо не се пипа. Контролът видимо е супер безотговорен, а поведението си е направо- неглижиране към водачите на МПС. А в същото време, малко- много, се харчат обществени средства.

Става въпрос за район който освен, че е удобен за преминаване с прекрасна заобикаляща среда, ами такъв с огромен потенциал за еко и селски туризъм. Но как да стане с тази инфраструктура?!

Пътят е държавна собственост и отговори трябва да дадат от АПИ и респективно ОПУ Бургас. Кметът на Руен Исмаил Осман също е изразил устно и писмено разочарование пред отговорните чиновници, според наши източници.

 

 

Кеворк Дадурян



Коментари

Сулю Абдалов

9 юли, 2019 22:00

Какъв Руенски проход бе Мадурянн!!!

Отговори