Всеки учител на изпит през 4 години
  • 175
  • 45
  • 22
  • 48
  • 23
  • 24
  • 13
  • 470

Всеки учител на изпит през 4 години

От учебната 2020/2021 година всички български учители ще преминават през атестация на всеки 4 години, съобщава БНР. Това е заложено в наредба на Министерството на образованието и науката, публикувана в "Държавен вестник".

Целта на атестирането е да бъдат отчетени постигнатите резултати, както и да се повиши качеството на обучение на учениците.

Октомври и ноември са месеците, през които ще се извършва атестацията, която ще се организира от училищните директори. Крайните оценки ще са 5 и ще се измерват в точки, като най-високата оценка ще бъде "изключително изпълнение", а най-ниската - "съответства в минимална степен на изискванията".

В случай че преподавателят получи минималната оценка, в едногодишен период ще бъде извършен анализ на причините за това, като ще му бъде определен наставник. След това ще се извърши повторна атестация.

Ако се отчете подобрение в работата, учителят ще продължи да работи, но ако и след второто атестиране оценката му отново е ниска, с него ще бъде прекратено трудовото правоотношение, обясни експертът от Министерството на образованието и науката Лазар Додев.

Учителите ще бъдат оценявани по пет критерия от атестационна комисия, която се определя от директора. Критериите за оценка на учители и директори ще бъдат различни.

В случай че педагозите не са доволни от оценката си, могат да я обжалват пред своя работодател. Той от своя страна трябва да я потвърди или повиши с една степен в петдневен срок.

Оценяването ще обхване всички видове образователни институции в страната - училища, детски градини, центрове за личностно развитие и за приобщаващо образование, както и Националния дворец на децата.

 

Кеворк Дадурян

Коментари

Антонов

18 Feb, 2020 10:10

А защо не проверяват тестват или изпитват нашата родна некомпетентна идиотска милиция ми е интересно. Те горките хал хабер нямат от ни ред ни закон а са служители на реда. А нашите политици да не говорим щом ще има да има изпит и за полицаите и за учителите и за депутатите и за лекарите...

Отговори

К

17 Feb, 2020 21:01

Кога ще се асистира българския родитил

Отговори

18 Feb, 2020 14:13

Колко ли още ще продължава простотията българска ,Боже ?

18 Feb, 2020 1:20

От тази година съм вече учител-пенсионер с 41 години педагогически стаж. Обичам децата, обичам професията си, но... се радвам, че вече не съм на работа- не защото съм изморена, не защото не ме искат, не защото... не, просто защото се чувствам унизена и омерзена. Кажете, приятели, кой друг служител или работник е толкова често проверяван и инспектиран от директори, от инспектори, от мобилни групи? Кой е наблюдаван постоянно, ежедневно и ежечасно "под лупа" от родители, общественост, ученици, инспекторати, а напоследък и следен с камери, и с какво ли още не? А сега и атестиране, изпити и прочее... Уважаеми госпожи и господа, защо забравяте, че благодарение на учителите Вие сте това, което Сте? Защо не им гласувате доверие и не им дадете възможност спокойно да обучават и възпитават новото подрастващо "модерно" поколение...? Нима Вашите учители са били атестирани на всеки четири години? И нима Вие сте по-неграмотни и неуки от това? Учителят се ражда учител със или без атестация, но Вашите делегирани бюджети, вашите иновации в образованието, Вашите права на ученика, Вашите безброй комплекти учебници (от различни авторски колективи, но с почти едно и също безсмислено, ненаучаващо на нищо и затормозяващо учениците съдържание), Вашето НЕДОВЕРИЕ към учителя сринаха неговия авторитет, обезкуражиха го, обезвериха и унизиха. Ето, затова се радвам, че вече съм пенсионер и не упражнявам любимата си професия, която вече е толкова опорочена. Радвам се на вниманието и обичта на бившите си ученици, които съм обучавала и възпитавала, без да са ме атестирали, а са станали ХОРА! Жалко, жалко за тези млади хора, които с желание прекрачват прага на училището, и които само след няколко месеца установяват, че са се излъгали в избора и мечтите си. Жалко и за тези, които ще бъдат атестирани от безхаберни, без грам педагогически опит номенклатури!

Viliana

17 Feb, 2020 18:57

Без образование както в ученичка.....

Отговори

PZ

17 Feb, 2020 14:14

В такова оценяване никога не се отчита нивото на подготвеност на учениците. Това ниво не се изразява в оценките, които самият учител е написал, нито в представянето на децата на външното оценяване, където можеш да налучкаш, между 3-4 отговора, или по-силните ученици по незабележим за квесторите начин да подсказват а), б), или в) да се избере по дадена задача; да не говорим за представената по медиите покупко-продажба на отговори. За основните училища един реален атестат за учителя е как се представят учениците му през първия учебен срок в следващата образователна степен, когато придобитата основа от предишното училище е решаваща, но това не се прави. При сегашната атестация се отчитат дейности, които понякога имат косвено влияние върху успеваемостта, а често и никакво. Например колко пъти през периода учителят е ходил на курсове за усъвършенстване (няма никакво значение има ли резултати в работата му от тях), какви инициативи е провел за празници, канил ли е на тях родители и общественост, колко часа е провел извън класната стая (няма значение нивото на тези часове и наученото в тях), какви връзки с обществеността е установил и т. н. Всичко това няма да повлияе на ширещата се неграмотност сред младите хора. Тази неграмотност е заложена в закона за образованието. Тя е нужна на управляващите. А атестациите са просто прах в очите на обществото. Съгласно този закон в начален етап децата не могат да повторят годината, дори и една буква да не са научили, дори и родителите да настояват детето им да остане още една година в първи клас, дали си сметка, че ранното му записване е било неразумно. Така в 5 клас често идват ученици ненаучили се да четат и пиша, не можещи да смятат. Те в крайна сметка не се научават до края на образователната степен, защото учителят вече "ги учи" на нови, по-сложни неща. Така например от неможещият да умножава и дели петокласник се изисква да може да борави с обикновени и десетични дроби, да пресмята проценти и т. н. Няма как да се случи. Но не мислете, че ученикът просто ще прекара ученическата си възраст в 5 клас. Напротив, ще премине и в шести, и в седми и т. н. , защото за всеки повтарящ ученик учителя и директорът до края на живота си ще трябва да пишат обяснения защо не са направили така, че ученикът да научи да премине. Да не говорим, че и лошата им атестация в тази връзка ще повлияе зле на заплатата им. А пък ако това редовно се повтаря, най-вероятно ще загубят работата си. И те правят така, че ученикът да премине – просто го прехвърлят в по-горен клас, без да знае нищо. Учителска стратегия за оцеляване…

Отговори

7 Jul, 2020 22:22

Правилно.

Дея

17 Feb, 2020 10:49

Тези, които не са учители, нямат място във форума! Нямат ни най - малка представа какво е да си учител...в днешно време! Поклон пред българския учител!

Отговори

Стоянова

17 Feb, 2020 9:53

А кога ще започне атестация в другите сфери?

Отговори

Димитрова

16 Feb, 2020 22:21

Точно така трябва.Не само да им увеличават заплатите, а покритие никакво. Вирнали главите, много важни, а за децата изобщо не се интересуват. Истински работещите се броят на пръсти.

Отговори

20 Feb, 2020 17:57

Тъпа патко!Заради такива лайнета като тебе е сегашното дередже на учениците!Кой учител си е вдигнал главата ,ма пикло!Не виждаш ли ,че нямат никакво самочувсвие ,заради кухи лейки като тебе!Ти какво работиш ма патко?

18 Feb, 2020 7:54

В отговор на коментарите, че само ни вдигали заплатите, а ние сме били вирнали главите. Драги госпожи, които нямате идея какво е да бъдеш учител в днешно време, знаете ли, че учител е събирателно за съветник, майка, баща, баба, дядо, психолог, най-добър приятел, навигатор. Всички тези неща, които все повече родители вече не са за собствените си деца. Знаете ли, че докато ние си "вирим" главите, вие не вдигате вашите спбствени от телефоните и телевизорите. Ние знаем много повече за вашите деца, отколкото вие самите. Знаете ли, че съм на 27 години и такова безумие не съм срещала до момента, в който не станах учител. От пет години съм учител. Имам сърце, пълно с обич към децата и огромно желание да ги науча на всичко по учебния материал, както и на това как да бъдат добри хора. Уви. Понякога това е много трудно заради невъзпитаните родители, които от ужас да не признаят пред себе си колко не познават децата си, решават, че учителят е виновен. Позволяват си да говорят небивалици по адрес на учителите и то пред децата си. Днешния родител разбира от всичко. Най-вече разбира от методическа работа. Днешния родител е "способен" да даде оценка на работата на улителя и методиката, която съответния учител използва. Днешния родител е нахакан, всемогъщ и често пъти неграмотен, но за сметка на това "методически просветен". Днешния родител знае как по-добре да се свърши работата. Ако е с повече късмет и има финансовата възможност, днешния родител създава свое собствено мини училище, в което да съсипе и децата на своите приятели, след което фалира на шестия месец. Днешния родител има къса памет, защото не помни какво е уважение. Една 27-годишна учителка.

17 Feb, 2020 7:24

Много пари Ви се видяха учителските заплати! Станете учител, получавай те, харчете си ги със здраве!

17 Feb, 2020 7:23

Много пари Ви се видяха учителските заплати!

ВЕСЕЛИНА

16 Feb, 2020 20:14

Охоо!Ново пет.Някоя умна глава между кафето и поредния маникюр решила да симулира дейност.Да му мисли бедният народец.То и без това са останали малко читави учители.Не е далече времето,когато ще се пенсионират и те .А като дойде времето на тия с джуките ,ще видим кой ще им забавлява децата (забавлява,защото не ги интересува какво ще са научили,а само да не са си в къщи ,за да не ги ангажират ) .Пък и колко ще изтраят да работят като учители младите като ще взимат двойно повече като продавачка и няма да се занимават с 30 олигофрени.

Отговори

16 Feb, 2020 22:27

Не може само големи заплати. Трябва и работа. За всяко нещо крещи срещу теб някоя неврастеничка, която не може да реши своите проблеми, а е отишла да обучава деца.

Полина Петрова

16 Feb, 2020 16:19

Гавра с Бьлгарския учител

Отговори

Алексова

16 Feb, 2020 16:01

А какво става след това,във ВУЗ? Там няма ли да продължи атестацията на преподаватели,положението е меко казано критично! Купища ненужни дисциплини,ниво на преподаване крайно занижено,некомпетентни преподаватели и пр. и пр. Все пак от там излизат бъдещите специалисти на страната!

Отговори

Miki

16 Feb, 2020 15:04

A ste imat li u4iteli?! Ve4e se oljaha da se gsvrjat s tova saslovie! Mislja,4e e vreme da badat izritani vsi4ki ,koito davat akal,a ne sa vlizali v klas! Kakto i vsi4ki odaskaleni babi4ki s promit mozak!

Отговори

16 Feb, 2020 21:54

Прекрасен коментар, добра езикова култура, брилянтен правопис и стил на изрязване. Използването на 4 ми е особено любимо.

Radio Detelina

16 Feb, 2020 13:21

Ехаааа,колко лесно ще уволняват неудобните!!!

Отговори

Ирена

16 Feb, 2020 12:40

Трябва и децата да полагат тест-готовност за училище. Хубаво е да има повече обучения и курсове за квалификация.

Отговори

Георгиева

16 Feb, 2020 12:38

Нали ни проверяват и то доста редовно, влизайки в часовете ни, я директори, я представители от РУО....сега и това, сякаш сме някакви малоумници и се съмняват в нашите качества. Аман от простотия!

Отговори

Георгиева

16 Feb, 2020 12:38

Нали ни проверяват и то доста редовно, влизайки в часовете ни, я директори, я представители от РУО....сега и това, сякаш сме някакви малоумници и се съмняват в нашите качества. Аман от простотия!

Отговори

Георгиева

16 Feb, 2020 12:38

Нали ни проверяват и то доста редовно, влизайки в часовете ни, я директори, я представители от РУО....сега и това, сякаш сме някакви малоумници и се съмняват в нашите качества. Аман от простотия!

Отговори

Й.Георгиева

16 Feb, 2020 12:38

Пълна глупост.Спрете да атакувате и без това трудната и стресираща професия на уителите.Не се чудете защо не достигат учители

Отговори

Лилия

16 Feb, 2020 11:11

Защо трябва да се гледа под лупа само работата на учителите? Нека да видим в другите професии колко квалифицирани кадри има!

Отговори

Наблюдаващ

16 Feb, 2020 10:08

Чудесна идея.Знаещите и владеещи материала учители не трябва да се притесняват. Така ще се отворят вратите на училищата за отлитане на калинките.

Отговори

20 Feb, 2020 18:01

Тъпак!

17 Feb, 2020 10:08

Комисията ще се назначава от директора, особено в малките градчета - на приятелски начала и роднинска линия. Наши, ваши, интриги и скандали, това виждам аз.

16 Feb, 2020 10:15

Заблуждавате се! ,,Калинките" ще минат метър, защото са ,,калинки". Да му мислят неудобните...

Ivanova

16 Feb, 2020 9:01

Пълно безумие излишен стрес Къде са синдикатите е учителите да протестират срещу това атестиране. Преди години да не е имало атестиране и работата пак е вървяла Има време да се променят нещата всичко зависи от нас

Отговори

К. Христова

16 Feb, 2020 0:31

А за родителите атестация във връзка с уменията им да възпитават предвижда ли се?

Отговори

16 Feb, 2020 22:42

Браво! А къде сародителите в процеса на възпитанието на децата? Или учителите са виновни? Каквито са родителите, такива са и децата.

Стоян

16 Feb, 2020 0:26

Странно е защо роптаят учителите. Железничарите пилотите и те минават през четири години на опреснителни изпити. Да не са по долна категория хора.....

Отговори

17 Feb, 2020 0:39

Кой ще тества тестващите?

16 Feb, 2020 12:04

Учителствуването е своего рода творчески процес за разлика от много други професии. При пилоти и машинисти се проверяват тяхното психично и здравословно състояние, уменията да управляват нововъведенията в машините, които управляват. Спортистите често покриват нормативи и тях ли да ги сочиме за пример? А, че има учители, които не стават за тази работа спор няма. Половината ми шофьори не стават за тази работа, но като няма други?

16 Feb, 2020 9:10

Инструкторите обучаващи водачи на МПС и изпитващите също минават на 4 години на опреснителни курсове.

Таня

15 Feb, 2020 23:49

Трябва да има начин да се спре това малоумие! Синдикатите къде са? Учителите трябва да се вдигнат на стачка срещу това тенденциозо оскърбление.

Отговори

16 Feb, 2020 10:29

И аз така мисля!Пълна глупост!

16 Feb, 2020 7:52

Поредният позор и гавра с учителите.Докторите няма ли да атестират?!Нека атестират всички,но първо да атестират законотворците,защото от там тръгват всички глупави приумици. Дали скоро ще има кой да атестират е въпроса.?!!!!!!

Силвия Попова

15 Feb, 2020 22:39

НЕНУЖЕН СТРЕС, НУЛЕВ РЕЗУЛТАТ, ОБИДНО!!!

Отговори

Караджова

15 Feb, 2020 22:31

Нека ни атестират , но също така да видят как се работи с над 40 деца в група.

Отговори

Караджова

15 Feb, 2020 22:31

Нека ни атестират , но също така да видят как се работи с над 40 деца в група.

Отговори

Караджова

15 Feb, 2020 22:31

Нека ни атестират , но също така да видят как се работи с над 40 деца в група.

Отговори

16 Feb, 2020 13:31

Директорите също ще бъдат атестирани, но работещите в МОН и РУО - не! Естествено :)

15 Feb, 2020 22:55

А директорите и експертите в МОН ще бъдат ли атестирани?

Караджова

15 Feb, 2020 22:31

Нека ни атестират , но също така да видят как се работи с над 40 деца в група.

Отговори

Мими

15 Feb, 2020 22:26

Искам да попитам за майките в майчинство, как те ще минат през атестация ?

Отговори

16 Feb, 2020 23:32

Удължава се срокът им за атестиране с периода на майчинството.

16 Feb, 2020 10:26

И аз.

Депутат

15 Feb, 2020 22:24

Супер, ще уволняваме директорите на училища ако не са от нашата партия или не назначат нашите хора. Децата ще ги обучават само некадърници, които ще дават тъпи и послушни ученици. Да живее демокрацията.....анархията.

Отговори

Свиляна

15 Feb, 2020 22:05

Геноцид

Отговори

Queen

15 Feb, 2020 22:02

Тъпите депутати, няма какво друго да измислят. Първо да си оправят системата, тя ни е с главата надолу. Децата заради тях нямат интерес за учене, те това искат прост народ лесно се управлява

Отговори

Иглика

15 Feb, 2020 21:42

Съвсем няма да има учители.Постоянно унижение ,мачкане и тъпкане.Първо почнаха с проектите,сега и друга измишльотина

Отговори

Унижен учител

15 Feb, 2020 21:39

Поредната глупост ,както винаги.

Отговори

Ta6ka

15 Feb, 2020 21:07

После кой ще бачка с тези малоумници(учениците),бе тъпи,прости,министърски и тем подобни олигофрени?!

Отговори

Дддд

15 Feb, 2020 20:42

Чудесно, но с нас на атестация и всички чиновници в министерството. А , така както сме почнали с учителите и лекарите,и адвокатите,и юристите,и правистите,и милиционерите и военните, НО ПРЕДИ ВСИЧКО ДЕПУТАТИТЕ!!!

Отговори

Мадлена Белчинска

15 Feb, 2020 20:22

Толкова е субективна тази преценка, защото "не е важно колко високо скачаш, а кой ще ти го мери'. Те и без това не останаха учители, сега нека се търсят и допълнителни поводи да бъдем уязвявани и съвем да превърнат професията в непримамлива. Аз мисля, че и в момента има достатъчно много средства и начини да се провери добрият професионализъм и без да ни се причинява и този допълнителен стрес.Ще се проверява и психиатричната ни годност , а на всички които ни заобикалят и ни формират защо НЕ? Ние не сме изолирана гилдия, в самостоятелна общност, кое ни превръща в това, което после е предмет на обсъждане и се спекулира с него в новините.

Отговори

Иванова

11 Aug, 2019 16:30

Стрес ,само стрес за учителите!Кога ще атестират тези умни ,измислили този начин за оценяване само за учители?

Отговори

Иванова

11 Aug, 2019 16:25

Горките учители,малко им е стреса !Да почне атестацията от министри и политици .

Отговори

Валентина Йорданова

11 Aug, 2019 10:44

Вижте, хора! Това ще да го е измислил някой "Гений" за да си оправдае заплатата на високопоставеното място и да има основание за потупване по рамото. В учителската профедия има уникална девалвация, по-страшна от инфлацията.

Отговори

Надя

10 Aug, 2019 21:01

Учителската професшя стана много неблагодарна и неоценена. Зачестяват професионалните заболяваншя при учителите. Много колежки след пенсия се разболяха сериозно от този стрес. На нас вредни трябва да ни плащат. Учителят е подложен на хроничен стрес. Аз смятам, че на атестация могат да бъдат подложени по-младите колеги. Не е нормално учители с 25 годишен стаж, опит и висока квалификация. Хора доказали се многократно в професията да бъдат подлагани на изпити. Хора проверявани хиляди пъти, хора посещавали многократно квалификационни курсове и хора с високо ПКС дори да бъдат подлагани на изпити. Това е безумие и унижение. Как ще има от тук нататък учителя авторитет.

Отговори

Аххх

10 Aug, 2019 18:48

Ами да,слабите резултати от НВО се видяха!Масово децата не бяха подготвени.Мисля,че учителите са виновни най-вече за това.Разчитаха на частите уроци,но не всички имат тази възможност.Едно време на частните уроци ходеха деца с умствено изоставане и беше срамно да кажеш ,че ходиш на уроци.А сега.....масово,защото на учителите не им се занимава.Това е истината!

Отговори

16 Feb, 2020 12:16

А ти защо не станеш виновен учите л,че тогава говори против тях! Знаеш ли колко е хубаво да ти крещят вашите малоумни чудовища,до те командват отврат незнаещи некадърници,да те дебнат такива простаци като теб!? И още куп ужасии!!! Стани и ти учител,че да видиш и да ближиш от този мед,а не да хулиш учителите.Ама не ти стиска, защото акъл нямаш и си простак и то БЪЛГАРСКИ!Сега лесно се става учител,колко му е?! Правителството дава всеки глупак учител да стане,като не го приемат другаде да учи,такъв може да е. Ти си от тези!

16 Feb, 2020 10:38

Ами аз и тази година не виждам резултатите да са високи. И как ще бъдат! Измислят се безумщини. Аудиодиктовки с бързината на светлината, прехвърляне на отговори в бланки и т.н. Всевъзможни простотии, които ще смъкнат резултатите. После учителите пак виновни ще изкарат. Срамота! Толкова нелепости, че думи нямам...

15 Feb, 2020 20:57

Това ли е истината!Замислете се малко като пишете и погледнете каква е дисциплината първо в училищата и докъде я докара образователната ни система!Да изпитва учителите!Те били виновни за всичко!А как се работи като учител и кой става сега учител?Защне пробвате да видите дали ще можете да издържите!

15 Feb, 2020 20:02

Каня Ви, един ден по ваш избор, да ми гостувате на работното място! После, чисто по човешки, ще разговаряме!!!!!

15 Feb, 2020 20:01

Много от децата в училище просто престояват, забавляват се, главно в интернет, не ги е грижа какво учителите говорят, питат, поръчат да се работи. А после чакат мама и тате да платят частен учител, който да ги кара да наизустят учебниците...

12 Aug, 2019 10:10

Дали това е истината???? Много повърхностно разсъждение!

Нина Миндова

10 Aug, 2019 18:24

Глупост и безумие.То и без това доста учим.Да вдигните заплатите 15пъти тогава.

Отговори

Гери

10 Aug, 2019 11:04

От всичко това ми става ясно, че подмазвачите ще се увеличат и тези които не са удобни на директора ще бъдат уволнени. Гениално! Кой мозък го измисли! До кога ще бъдат унижавани учителите?

Отговори

17 Feb, 2020 7:53

Тези,каито са назначени по партийна линия,ще бъдат оценени на високо ниво,а работещите щи бъдат ощетини...Жалко...

15 Feb, 2020 21:03

За да говорим за постигнати резултати и оценка на труда на учителите,трябва да се намали броя на децата в групите,за да се работи нормално!Каква оценка ще дадат проверяващите господа на учител,който работи в група с 22 деца на възраст от 3 до 7 години-много ще ми е интересно!?

Дарина Домова

10 Aug, 2019 8:34

Безумие! Учителите са винаги на прицел! Само нервите и стреса не можете да ни платите... Някога полагахме изпити като истински студенти-сега всякакви мераклии с едногодишни курсове Ве4е са учители. И те наравно с нас ще се конкурират.. Заплатите ги изкушават, качеството - никакво!!!! Срам ме е от това, което се случва, нямат ли си други проблеми за решаване управниците, 4е се хващат отново за нас. НЯМА ДА ВЪЗПИТАВАМЕ, ЩЕ ПИШЕМ ДОКУМЕНТАЦИЯ, ЩЕ СЕ САМООЦЕНЯВАМЕ, защото явно не знаем на какво сме способни! ЖАЛКО Е!!!

Отговори

Хахаха

10 Aug, 2019 0:52

Не е лоша идея!Бас държа,че повечето току-що завършили учители няма да могат да вземат изпита!Те даже няма да могат и този текст да препишат без грешка!

Отговори

мамичка

9 Aug, 2019 22:48

Поредната простотия,която ще отблъсне още повече желаещите за учители. Щото им е малко стреса с деца ,родители,излишна бумащина и безумни програми, та сега и това ще се стовари върху учителските глави. Бавно, методично и невъзвратимо се унищожава българското образование. Прост народ лесно се управлява.

Отговори

9 август, 2019 г .

9 Aug, 2019 22:02

Поредната глупост! Всеки учител е издържал достатъчно изпити , за да работи като такъв! Учителят всеки ден е на изпит! Айде няма нужда! На кому са нужни ''кастинги ''!?!

Отговори

М. Бочева????

9 Aug, 2019 21:24

Няма да се пенсионираме докато не вземем изпита.

Отговори

баш маистора

9 Aug, 2019 16:40

А всички ученици с задължени да носят учиническо облекло ! (Ако не носят на испит без оценка ) ЗАБРАНА ЗА РОДИТЕЛ ДА ВЛИЗА БЕЗ ПРОПУСК !!! УВЕЛИЧАВАНЕ НА БРОЯ НА УЧИТЕЛИ И ПОДРЪЖКА !!!

Отговори

Борис

9 Aug, 2019 15:43

Хем няма педагози, хем някои се чудят как да ги отблъснат.И каква е целта на това оценяване? Някой законно да си разчисти сметките с неудобния и да си постави свой човек..... Това е пълен идиотизъм, единственият ефект от това оценяване е дали да те оставят или да те уволнят...И, така наречената оценка ще се определя от един човек, този който назначава и уволнява...Бива, бива очеизвадна простота...Само допълвам, че не съм учител а външен човек на системата. Не стига, че на учителите им е трудно да работят под този натиск на разглезени ученици и истерични родители /че от тяхното гардже по-хубаво няма/, сега ще треперят и за оценката от атестацията, за работното им място. Това само мноооого уникален чиновнически ум може да го измисли!

Отговори

15 Feb, 2020 20:10

Точно така стоят нещата.Заявявам това като човек,който работи в тази система.

Надежда Лалова

9 Aug, 2019 13:53

Простотията край няма!Нещо умно няма да измислят.

Отговори

Съсед

9 Aug, 2019 13:48

Съвсем скоро ще търсите и лекари и учители, но няма да има! Това ли искате? Болен и неграмотен народ, поставен на колене?

Отговори

Мария

9 Aug, 2019 13:40

Вече съм пенсиониран учител, но питам до кога ще бъде унижавана учителската гилдия ? Това ми напомня за ония формално написани атестационни карти със 100 точки , които нищо не свършиха за развитието на родното ни образование, но никой не го зачете. Та кои са подлагани на такова унижение: полицаи, лекари, професионални шофьори, адвокати и т. н. Колеги, вземете се в ръце и не допускайте да се гаврят с вас, защото много скоро в училищата няма да има не само ученици, но и учители.

Отговори

15 Aug, 2019 16:38

Поздравления

Безимен.

9 Aug, 2019 11:54

Тази атестация дали ше бъде обективна или субективна ! Както му е удобно на директора или на някой колега. Вече съм бивш учител , спава Богу ! Но съм видяла и разбрала много неща и затова съм обезпокоена! Да не стане така , че чужденци да учат нашите български деца. Или това се цели!?

Отговори

9 Aug, 2019 14:23

Това се цели! Както обучават цигани за учители безплатно по програма........

Яна Вълчева

9 Aug, 2019 10:53

А, кой ще атестира нашите управници?!!!Кой ще атестира 240-те "кратуни" в парламента, събрани от "кол и въже"??! Тях няма ли кой да ги провери колко умствен багаж имат?!Нямам думи от глупостите в тази държава!!!

Отговори

Галина Гиргинова

9 Aug, 2019 10:19

Боже, ще ни унищожат психически окончателно!

Отговори

Таня Стефанова

9 Aug, 2019 6:51

Как може така да се гаврят с учителите,това е безобразие.Само малоумни във това министерство-докога???

Отговори

Мария

9 Aug, 2019 1:55

Учителят има нужда от подкрепа за развитие , а не да бъде в непрекъснат стрес и да се чувства подценяван! Ежедневната работа с толкова много деца е достатъчно натоварена , че да се създава допълнително напрежение!

Отговори

Златина

9 Aug, 2019 1:14

Коя друга професия е така унижавана и преследвана?! Учителите ли са най-излишните хора и защо съмненията, относно знанията и компетенциите им са толкова обидно-агресивни?! Управляват държавата случайници с видими психични отклонения и нисък интелект. Тях кога ще изпитате?!

Отговори

Жаки

9 Aug, 2019 0:42

Коя друга професия е така унижавана и преследвана?! Учителите ли са най-излишните хора и защо съмненията, относно знанията и компетенциите им са толкова обидно-агресивни?! Управляват държавата случайници с видими психични отклонения и нисък интелект. Тях кога ще изпитате?!

Отговори

kaka Tedi

9 Aug, 2019 0:28

Beter lekarite li shte stavame

Отговори

9 Aug, 2019 0:41

Струва ми се,че в не далечно бъдеще ще има отлив от учителската професия и недостиг на учителски кадри,по-скоро трябва да се помисли за подобряване на материалната база и осигуряване на спокойна атмосфера,защо не погледнат как е в цивилизованите страни,малък брой деца с повече персонал и истинска грижа за подрастващите,кога ще ги догоним...