Карнобатско село моли за спасение, кметът нехае
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 3

Карнобатско село моли за спасение, кметът нехае

На 60 километра от областния град Бургас, далеч от забързаното ежедневие, има жива история, което може скоро да изчезне от картата на България. Името на бедстващото населено място символира Освобождението.
В карнобатското село Сан Стефано живеят около 90 жители, които са изправени пред избора да напуснат или да останат с риск за здравето и живота си, защото водата е опасна и негодна за пиене, миене и поливане. При това не от сега. Нитратите в нея превишават над 20 пъти допустимите норми, конкретизират местните. Съдържанието на болестотворни бактерии също било многократно над безопасното. При 8 от общо 12 показателя за годност на водата се наблюдавали недопустими отклонения. Общинският кмет Георги Димитров бил наясно, но конкретни резултати за ползвоторен обрат не са видими. Запознати конкретизират, че става въпрос за селски район и имало програми които могат да минат през МИГ- Карнобат. А там сред силните хора била съпругата на Димитров. Но явно гласоподавателите там не са достатъчно атрактивни.
"Отправяме апел към властите да се изгради водопровод в селото и то да бъде водоснабдено от незамърсен източник!
Досега правихме многократни опити да решим проблема, но без резултат.
Помогнете да запазим село Сан Стефано! Нека не оставяме разрухата да го погълне! Сред нас има млади хора, които са готови да му вдъхнат нов живот, но при сегашните условия не могат да го направят без риск за себе си и децата си.
Оставаме с надежда гласът ни да бъде чут!" пишат местни и конкретизират, че има специално създадена петиция:

https://www.peticiq.com/231060?fbclid=IwAR1Te-lMKP-57f_14Q0w1TTFj7ttFMf_XuZoj1GV8BjTT7eulxKbH3K1idE

 

ЮниконбгКоментари

Без име

16 авг, 2019 21:58

Всички за един ще доведем нещата докрай!!

Отговори

До статията!

16 авг, 2019 21:39

Живеем в правова държава .Кой може да налага години на ред да живеем като аборигени .Питам,обречено ли е завинаги селото ни да няма вода ??? Разбрахме от отговора на кмета до вестник ,,Черноморски фар ,,че са нужни 5 000 000 лв за водоснабдяване на селото от язовир ,,Камчия ,,!!! - Новият проект - казва той ще ще струва много повече от 700лв ние мислим че този проект от 2009 г. ,който не беше осъществен по-незнайни за нас причини ,надяваме се истината да излезе на яве ,как беше спрян след изграждането на водоема в ,който бяха изсипани 20 камиона бетон и се приключи с водоснабдяването ?! И сега той казва че е невъзможно , защото ще трябва да се изгражда със държавни средства !!! Силно се надяваме да се проследи какво се е случило през 2009 г. по каква програма е бил този проект , че е бил спрян? Поливаме се с канчета и ползваме външни тоалетни,за домакинство ползваме кладенците си , няма да се променим докато въпросът не бъде решен. Никой да не мисли че във село. Сан- Стефано живеят задръстени селяни и може би се изчаква старото население да си отиде от този свят и селото да се затрие . Няма човек , няма проблем. Напротив тук живеят много будни и интелигентни хора , селото се уживява върнаха се много млади хора и няма да се примирят да живеят в 16 век!!!!!!! И последно разбрахме от отговора на кмета , че нивата където е построен водоема е закупена от него преди строежа и после подарена от него на общината ни !!!Кой какво е копувял и защо , на кого говори подарявал не ни интересува!! Ще предприемем крайни мерки , ако не бъдем чути ще искаме разрешение от компитентните органи за блокиране на АМ Тракия . Поканили сме журналистка от btv да провери нещата да излъчи репортажа по телевизията , тъй като скоро гледахме предаване ,че в едно село водата спирала сутрин и вечер по два часа жителите протестираха и всичко своевременно се оправи , а ние живеем постоянно така!!! Мария Гинева .

Отговори

Станка Славова

15 авг, 2019 13:38

Питате дали е вярно ,че кмета нехае. Как можете да си обясните направата на два каптажа след като са знаели ,че водата е негодна за пиене. Означава ли товаче, че само са заблуждавани жителите на Сан-стефано . Нали като кмет би трябвало да се погрижи и за тях. Вярно е ,че като избиратели са малък брой. Каквото с тях такова и без тях.

Отговори

Без име

13 авг, 2019 9:12

Кметът на селото е виновен за водата !

Отговори

13 авг, 2019 16:36

В това село няма кмет, а кметски наместник на Димитров.

Кмета

12 авг, 2019 23:51

Той колко пари изкраде,вие с вода ще го занимавате.

Отговори

До коментар 1

12 авг, 2019 15:40

Добре би било компетентните органи да изискат и разгледат цялата документация за водоснабдяването на селото по програма от ЕС от есента на 2009г. и защо не се случи. Коя е била фирмата изпълнител, как е избрана, движението на отпуснатите средства след провала на проекта и т.н.

Отговори

12 авг, 2019 22:03

Правилно!Едва тогава да се пише статия,че се начетохме на жълтини

До автора на статията

12 авг, 2019 14:32

Добре би било,когато пишете какъвто и да е материал, първо да се запознаете с фактите.Дали е вярно,че кметът нехае?Доколко е в неговите правомощия да реши този проблем?Каква точно програма е имало в несъществуващия от 2015 г. МИГ,за да бъде изградено водоснабдяването на селото?

Отговори

До изданието!

12 авг, 2019 13:20

Той си отива с четата си!!!

Отговори