Миро разлюля острова до Бургас /снимки/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Миро разлюля острова до Бургас /снимки/

Обичаният от малки и големи ценители на поп музиката Миро направи запомнящо участие на едно от най- романтичните места в татковината- остров Света Анастасия до Бургас. Вокалистът изля душата си и изпълни любими песни на публиката като на няколко пъти бе връщан "на бис". Мирослав Костадинов има запомнящи се парчета за забранената и споделената любов, които изпя без плейбек. Стотици дойдоха на острова специално за концерта. Билетите бяха разпродадени в аванс доста рано. Самият концерт бе отложен един пъ със седмица, заради буря и силно вълнение на морето през изминалата събота.

Междувременно туристически комплекс "Остров Света Анастасия" се пренастройва за своя празник. Въпреки, че светицата- патрон на късчето земя в морето се почита на 22 декември, празникът на единственото обитаемо островче по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица- 15 август.

Празничният ден ще започне с традиционното островитянско посрещане и автентична музика. В 11:00 часа ще бъде осигурен контролиран достъп до фара на острова, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива.

В 11:30 часа ще бъде отслужен водосвет по случай празника на Голяма Богородица, а в 11:45 часа ще се състои традиционното островно хоро с ансамбъл "Странджа".

По обяд край шатрите на плажа може да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. След това ще се изявят поетите от бургаската писателска общност в "Часът на поета".

В 17:30 часа най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с "Щурата лаборатория" и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл "Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони", с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Началото е в 21:00 часа, а допълнителна информация за спектакъла тук : http://anastasia-island.com/news.php?id=141

 

 

Кеворк ДадурянКоментари