Мутренски погром в столично заведение,има задържан /Видео/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Мутренски погром в столично заведение,има задържан /Видео/

"Имаме задържано едно лице във връзка с екшъна в заведение „Бесо“ на столичния булевард „Тодор Каблешков“ вчера. Това разкри в ефира на Нова телевизия шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той допълни, че основата версия, по която се работи, е неуредени финансови отношения. Старши комисар Хаджиев подчерта, че на тел. 112 няма постъпил сигнал за инцидента.

"След появата на първите публикации в публичното пространство изпратих патрул на СДВР да провери на място ситуацията", обясни той. След излизането на информацията в медиите изпратих патрул на 6-о РПУ на място. Информацията се потвърди, след което дежурна оперативна група отиде на място, за да започне оглед. Това обясни пред bTV директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев във връзка с погрома в заведението „Бесо“ на столичния булевард „Тодор Каблешков“.

"От вчера работим активно. Колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия. Очаквам в днешния ден извършителите ще бъдат установени и задържани“, заключи Хаджиев. Той посочи, че собственикът на заведението не се е обадил в полицията, тъй като управителят на ресторанта го бил уведомил, че е сигнализирал органите. Всъщност те са уведомили само охранителната фирма, която охранява самото заведение. По думите на старши комисар Хаджиев, няма данни собственикът да е бил заплашван.

„Наистина става въпрос за неуредени финансови отношенията“, заяви той. „Нито полицията нито прокуратурата могат да се месят в търговски дела. Но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден“, добави той. „Ние от вчера работим изключително активно. Колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия. Аз съм убеден, че в днешния ден извършителите ще бъдат установени и задържани“, категоричен беше шефът на СДВР.

Правени са опити тези финансовите отношения между нападателя и собственика да бъдат уредени, но на са успели.

„Става въпрос за неуредени между двамата финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми. Не са реализирани доста проекти. Извършителите са били вътре в заведението, седели са на една маса“, разкри Хаджиев. „Трябва да подчертаем, че няма пострадали граждани“, изтъкна той. „Работим и съм абсолютно убеден, че извършителите ще бъдат установени и задържани“, категоричен беше шефът на СДВР.

 

 Степан дадурянКоментари