Кръвожадните агресори от Ново Паничарево се разминаха с глоби
  • 2
  • 10
  • 11
  • 10
  • 3
  • 72
  • 2
  • 232

Кръвожадните агресори от Ново Паничарево се разминаха с глоби

Районен съд – Бургас призна нарушителите Георги С., Бойко С. и Иван С. за виновни в това, че на 11.08.2019 г., в с. Ново Паничарево- община Приморско, дърпали за ръцете и блъскали полицейски служители,  при опита им да задържат лицето Митко Христов, като всички са се опитвали да помогнат на Митко Христов да избяга. Същият този Христов за който писахме наскоро, че е в основата на спецакция на полицията в Ново Паничарево, завършила с арести. З анего няма информация какво точно му се случва, но с приятелчетата му агресори, да.

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските служители и едновременно с това се заканвали, че ще ги заколят, а нарушителят Иван С., с камък в ръцете, насочен към един от свидетелите, казал: „Ще ти счупя полицейската глава“. Съдът прие, че с тези действия тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към обществото – проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1, ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство.

Районен съд – Бургас наложи на Бойко С. и Георги С., глоба в размер на 500 лв., а на Иван С., глоба в размер на 350 лева. Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е бил съставен и на Ангел Р., който според съда, обаче, не е бил участник в развилите се събития. Съдът оправда Ангел Р., по повдигнатото обвинение за извършена проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1, ал. 2 от УБДХ.

В съдебно заседание, Районен съд – Бургас изслуша свидетелите по делото и намери, че нарушителите Иван, Георги и Бойко С., безспорно са осъществили от обективна и субективна страна състава на чл. 1, ал. 2 от УБДХ. С техните действия, тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към полицейските служители, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност деянието не представлява престъпление по чл. 325 НК. Според съда, отправянето на закани и обиди към полицейски служители, които са изпълнявали служебните си задължения, представлява по своето естество грубо нарушение на обществения ред. С оглед на това, макар и неосъждани, на всеки един от двамата – Георги С. и Бойко С.,  следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в максимално предвидения законов размер, а именно от по 500 лева. Съдът кредитира показанията на четиримата полицейски служители. „Те са възприели фактите непосредствено при изпълнение на своите служебни задължения, макар срещу тях да е била насочена вербална и физическа сила с цел преустановяване на задържането на лицето М. Х. Показанията им са еднопосочни и взаимно допълващи се“, казва в своя акт съдебната инстанция. Районен съд - Бургас намери, че третият нарушител, Иван С., се е опитал да осуети поведението на синовете си. Поради което на същия следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в размер на 350 лв.

 

Кеворк ДадурянКоментари

Българин

14 авг, 2019 18:40

Да Ви *** майката и магистрати, това е "ниска степен на обществена опасност"? Ами ако не бяха полицаи а обикновени граждани? Дали щяха да са живи след побоя? Абе Вие съзнавате ли какво правите? Явно не, но дано Вие да сте следващите жертви на побой с ниска степен на обществена опасност, Продажници!

Отговори