Нощен екшън в Бургас
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Нощен екшън в Бургас

По залез слънце вчера, в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36 годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. «Копривщица» в к-с «Лазур», забелязал компания от момиче и петима младежи, единия от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.
Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязал в словестно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36 годишния бургазлия, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.


Предприети са бързи издирвателни действия, като младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа – това са бургазлии на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени. Установено е, че изстрела е произведен от 18 годишен бургазлия, а стъклото е счупено от негов 16 годишен съгражданин. При извършения личен обиск на задържаните пистолета и два газови патрона за него са открити в 14 годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици / пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол/.


В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с «Лазур» е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.
Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления - Бургас.

 

Кеворк ДадурянКоментари

Мима иванова

14 авг, 2019 12:00

това е младежта на България!Няма ли да се намесят органите на реда?Няма ли да има санкции за такива като тях?Ми то вече неможем да излезнем спокойно навън бе хора.Да измислят някакъв закон ,крайно време е вече.Да разрешат казармата отново,че дано да станат мъже най накрая тези хулигани.

Отговори