Острие срещу екобомбата край Атия и Черноморец: Война!
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Острие срещу екобомбата край Атия и Черноморец: Война!

Виолина Райнова или още едно от най- разпознаваемите лица срещу проекта с благоухания на корупция край Атия и Черноморец излезе с остро- иронично обръщение във виртуалната мрежда. Напомня, че съвсем скоро ще има протест на главния път Бургас- Созопол срещу стартиралото вече изграждане на депото за строителни, битови и токсични отпадъци. Връща лентата назад и посочва защо се е стигнало дотук. И как властимащите си играят с търпението на хората с поведението и действията си. Освен всичко друго се посочва индиректно, че същия този проект може да се окаже накрая мръсно петно върху туризма. Ако конкурентни държави подемат пропаганда. Но всъщност може би не ни трябва външни врагове защото вътрешните са в изобилие. Може да се окаже дори, че са и сребролюбци ако разследващите си влязат в ролята както подобава. Ако пък и кандидатът за главен прокурор Иван Гешев се заеме, може пък Панайот Рейзи, Нено Димов и техни подчинени да се притеснят малко. Виолина Райнова пише долуизложеното и конкретизира, че хората са пренебрегнати и ситуацията е като при война между едната и другата страна.

"Община Созопол се моли, да се съгласим и примирим, защото има опасност Прокуратурата да спре строежа и да бъдат принудени да си го направят с техни пари на ново място!
То си има ред и за молби!
В нормалните, европейски държави и общини, се прави референдум. Прави се обезщетение на населението, чрез подобряване на инфраструктура, канализация, и куп „бонуси” за населението. На времето мината е компенсирала населението,чрез безплатен ток, вода на жителите. Изградиха поликлиника, зъболекарски кабинет, и др.Отчислявали са ежемесечно 30% от печалбата им за Община Созопол. На практика Атия е издържала финансово цялата община от 12 населени места!!!!
А, сега какво ни предложиха? Едно голямо НИЩО!
Дори, повече скриха проекта, мълчание от 2009 г.до като не видяхме багерите и водопровода изграден в края на м.май, нач.на юни! Пълно лунно затъмнение. Без табела на обекта. Ние не знаем даже какво строят! Случайно ли е или нямат пари за табела? Айде, стига тарикатски номера, ала рейзи и харем! Десет клявки ще пазят ревностно грешките на петела! Като са допуснали грешка, пропуск, да се покаят! Има грешка, има прошка! Поканете ИК, жителите на Атия и Черноморец, на кръгла, квадратна, трикрака маса, ако ще и да предложат компромисен вариант, обезщетение за населението! Опънали два милиона, сега хълцат и се гаврят с нас. Нас изкарват виновни, защо? Защото не сме съгласни на съседи-БОКЛУЦИ!
Вместо с добро и консенсус, тръгват на нож с населението. Заплахи, закани, размахване на пръст, не ни отговарят на писма, жалби по един месец. Не желаят диалог и въпроси! Те просто са свикнали на диктатура. Е, щом е така на обявена война се отвръща с битка. Все пак има и не български институции, които сме сезирали! Вярваме в правото ни по Конституция, а именно да живеем в чиста природна среда, без заплахи за здравето и живота ни от побългарени проекти!
Предстои ПРОТЕСТ.
ОЧАКВАТ СЕ НАД 100 човека, жители от района и селото, приятели от цялата област!
25 август ще се впише в историята!
Глас народен, глас Божии!????????
Ние от ИК, може да сме организатори, но вие сте армията! Без армия никоя битка няма успех! Разчитам на мъжка, атийска подкрепа! Вие сте момчета! Сега цяла община вази гледа! ????????????"

 

 

ЮниконбгКоментари