Нашенци в Испания с конкретика за офанзивата срещу Пламен Георгиев
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1

Нашенци в Испания с конкретика за офанзивата срещу Пламен Георгиев

Българи испанския град където Любослав Пенев направи футболен фурор преди години, сериозно са се захванали с подписка срещу решението на правителството да изпрати бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на страната ни във Валенсия. Изведеният мотив обаче не е разслеването за имотното състояние и законността на част от него. Друго се изкарва на преден план.

„Идеята за петицията беше, че досега в консулството ни винаги е имало много грамотни хора. Допреди дни не бях чувал за този човек“, заяви Пеци Петров, един от инициаторите на петицията, по БНР. „Българската престъпност спрямо останалата в Испания е почти нулева. Ние сме хора, които живеем и работим нормално. За какво ни е прокурор тук“, допълни Петров. 

Той сподели, че като администратор на различни страници в мрежата вижда много голяма подкрепа от хората и допълни, че до този момент към недоволството на сънародниците ни няма реакция от българските институции. 

Петицията набира скорост и вече е подкрепена от над 1200 души, уточни Петров по бТВ. Според него нивото, на което Георгиев владее испански - А 2, е много ниско за консул. 

Петров подчерта, че не е свързан с нито една партия и живее от 20 г. близо до Валенсия. 

 
Недоволните от назначаването на Пламен Георгиев като консул в испанския град се готвят за протест, стана ясно от думите на Пеци Петров. 

Правителството назначи скандалния бивш шеф на КПКОНПИ за генерален консул във Валенсия на тайно заседание на 7 август. Георгиев, който се прочу с барбекюто на огромната си тераса, подаде оставка като шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на 31 юли. Те беше гласувана от парламента още същия ден и се очакваше да се върне на работа в Спецпрокуратурата. Само седмица по-късно правителството му се отблагодари с още по-сладък пост.

Предложението за назначаването на Георгиев формално е дошло от министъра на външните работи Екатерина Захариева. Слухът, че Георгиев е назначен за консул във Валенсия се разнесе още на 7 август. Още същия ден се свързахме с наши източници във МВнР, които коментираха, че това едва ли е възможно, защото тези процедури обикновено отнемат много по-дълго време, а те изобщо не са чували да е задействана такава процедура. Новината за назначението на Георгиев не беше достигнала и до пресцентъра на МВнР.

Правителствената информационна служба, която чинно изпрати съобщения за всичи дреболийки, гласувани същия ден, също не знаеше за решенията взети на тайната част на заседанието. Късно следобед в понеделник обаче решението е публикувано в системата за правителствена информация.

Към момента няма информация кой ще заеме поста на Георгиев като шеф на КПКОНПИ.

 

Кеворк ДадурянКоментари