Майор Деянов е в безпомощно състояние в бургаска болница
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Майор Деянов е в безпомощно състояние в бургаска болница

Здравословното състояние на екс министъра на културата и легендарен актьор Стефан Данаилов рязко се е влошило докато е бил в Приморско. Спешно е транспортиран в частна бургаска болница, която се намира най- близко от южните курорти на влизане в Бургас, конкретизират читатели. Вкаран е в безпомощно състояние. Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов, познат още като майор Деянов от "На всеки километър" от известно време има сериозни здравословни проблеми. Те не са свързани с лимфома, от който той страда от години.

Заради това Стефан Данаилов спря да ходи в Народното събрание, но дава съвети от дома си по новите закони. Негови препоръки са били вписани (и приети) в промени в закона за киното.

Даже студентите му от НАТФИЗ ходят на лекции у тях, защото не е в добра физическа форма, макар ментално да е в перфектна такава.

Наблюдава го и го лекува лично известният невролог акад. Лъчезар Трайков, при когото той ходи редовно на прегледи. Предписва му най-новите терапии и най- модерни лекарства за борбата с болестта на Паркинсон.

Лекарят са убеден и гарантираха неколкократно, че състоянието му ще се подобри в най- скоро време. Уви, Данаилов вече почти не владее и двете си ръце. Има болки и в раменете и тремор.

Стефан Данаилов напоследък изобщо не излиза от дома си. Много го е разтърсила загубата на съпругата и сестра му.

Данаилов не поема никакви ангажименти, камо ли роли в постановки, макар да има куп покани. Заговори се за съвместен проект с актрисата Аня Пенчева, но това се оказа само добро намерение, а не факт. Дано да се случи.

Единственото, което го крепи, са неговите студенти.

Всяка събота и неделя те го посещават в дома му, където Мастера продължава да ги учи на театрално изкуство и пък те го зареждат със своята енергия.

 

Кеворк Дадурян

 Коментари

Тиририрам

20 авг, 2019 14:53

Еййй за кликове на шибания ви сайт сте готови да напишете най-големите гадости. Жалки сте... Алоуу драскачите, защото не сте никакви журналисти, проверете си информацията и после пишете. Лешояди

Отговори