Безумицa за винетка във Великотърновско
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Безумицa за винетка във Великотърновско

Жителите на Горна Оряховица и Лясковец, които ги разделят 40 метра тротоар, трябва да плащат винетки, за да пътуват между двата града, съобщава "Монитор" До абсурдната ситуация се е стигнало след въвеждането на новата система, която вече използва електронни стикери. Кметове искат да се разгледа обхватът на винетната система, за да могат гражданите им да карат по тях без винетка и да се избегнат подобни казуси.

Темата стана актуална след спора между столичното кметство и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) дали трябва да се изисква стикер за преминаване през Северната скоростна тангента в рамките на София. Стигна се до намесата на премиера Бойко Борисов, който обяви, че жителите на северните столични квартали и близките села ще могат да ползват тангентата без винетка, но общината трябва да се погрижи за нейната поддръжка. Между градовете Горна Оряховица и Лясковец, разделени с тротоар, разстоянието между табелите на двата града е под 40 крачки. Въпреки това обаче за да стигнат от единия до другия град хората трябва да си купуват винетка, тъй като тези 40 метра са част от второкласен път.

Доста абсурдно е положението и с живеещите в Лясковец, които работят във военния завод „Аркус”. В продължение на дълги години табелата за край на града беше изнесена чак след района на завода, който се намира на повече от километър след последните къщи на града. След това обаче табелата бе преместена на стотина метра от града. По този начин всички лясковчани, работещи в завода, а те са над 70-80%, сега са принудени да си купуват винетки за да отидат на работа. Във Велико Търново към този момент няма изменения на нормативната база, която урежда движението с винетка и заплащането на тол такса.

 

Кеворк ДадурянКоментари

Нина Аврамова

22 авг, 2019 17:56

Горкичките и сега какво,ще се наложи да си карат коли само в Лясковец и в Горна,ще кажеш не излизат от там....абсолютни глупости

Отговори