Нежно острие в авангард за ГЕРБ в Бургас
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Нежно острие в авангард за ГЕРБ в Бургас

Само наивник може да си мисли, че няма "сито" в листата за кандидат общински съветници на ГЕРБ в Бургас. Ще бъде предложена пълна такава и ще се преследва оптимален резултат. Както и се очакваше острието на партията почти със сигурност ще бъде дама. При това професор. Севдалина Турманова случайно или не, попадаше все повече през последната година и нещо под светлините на прожекторите на всевъзможни обществени прояви. Имало е случаи когато е изпълнявала ролята на областен управител, нищо, че е заместник и към момента на титуляра Вълчо Чолаков. Безспорен авторитет в професията си извън Областна управа. Водачеството в партията на ниво ОбС наследява от дългодишния такъв Димитър Людиев. Същият няма да е вече острие, най- вероятно заради новите правила които влизат в сила скоро от ЗОП. Той гласи, че общински съветници нямат право да участват, печелят и усвоят обществени поръчки. По последна информация се взимат предвид договори сключени и със стара дата. А Людиев е известен в определен занаят, където през годините се възползваше умело от липсата на тези рестрикции и както се казва, своето си го направи посредством влиянието си.

Турманова е професор в университет „Проф.д-р А. Златаров” и регионален представител на Българска академия на науките за Бургас и областта. Притежава над 20- годишен трудов стаж във висшата образователна система. Участвала е в над 20 научно- изследователски проекти в сферата на икономиката, енергетика и туризма. Автор и съавтор е на редица научни публикации в международни списания, сборници и годишни издания. Нейни трудове са публикувани в списания в САЩ, Великобритания, Германия, Унгария. В периода 2012- 2013 год. е заместник областен управител на област Бургас. Владее руски и английски език. 

Ресори: Труд и социална политика, образование и наука, здравеопазване, култура, земеделие. Осъществява общ контрол върху дейността на Дирекция " Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в Областна администрация Бургас. 

 

 

Кеворк Дадурян

 Коментари

Пепа

4 сеп, 2019 19:22

Да бяха Сложили Тараалова там в листата поне като кудкудяка кой и що да е там тя.А колко ще събере е друг въпрос мазния лусингер.

Отговори

!

4 сеп, 2019 18:51

Мн кьораво се намърда

Отговори

Кокона

4 сеп, 2019 18:44

зам кмет споко.Ши освободи място

Отговори

готината

4 сеп, 2019 18:34

Свиквайте!Жените ви изяждаме главите този път.Като не знаете да ги използвате добре главиците :-)

Отговори

който си искам

4 сеп, 2019 18:33

До последно ни държаха в невидение и нкрая има порязани свесни хора

Отговори

ха сега де

4 сеп, 2019 18:31

Що ли стана така :-))

Отговори