Тази варненска зъболекарка заделя от залъка си и лекува гратис
  • 18
  • 1
  • 0
  • 1
  • 7
  • 0
  • 0
  • 0

Тази варненска зъболекарка заделя от залъка си и лекува гратис

Много пациенти не посещават редовно зъболекарския кабинет заради липсата на средства, затова красивата д-р Филипова решила безвъзмездно да помага на хора в беда.

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на пациенти, които не са посещавали редовно зъболекарския кабинет и се нуждаят от спешна помощ. Филианна Филипова има практика от 4 години. Освен от дентална медицина тя вече печели и от естетични процедури. На нуждаещите се пациенти обаче помага безплатно, разказва младата дама пред Нова.

„Като цяло българинът идва се на зъболекар, когато болките са нетърпими, обезболяващите не помагат и няма друг начин. Има много хора, които нямат пари да се лекуват. Затова започнахме и тази инициатива, с която да помогнем на тези, които наистина нямат никаква възможност да отидат на зъболекар”, каза Филипова. Само за седмица 8 души са потърсили безплатната помощ на д-р Филипова.„Редовно се срещам с пациенти, които не могат да се лекуват. Човекът идва с болки в зъба. Имал е кариес преди 1 година, но е решил да не го прави. Изчакал е малко и зъбът е станал за кореново лечение, но човекът няма 150 или 250 лв.и съответно иска да го извадим, за да не го боли. Идва моментът, в който аз да реша дали да работя безплатно за този пациент, или да извадя един зъб, който може да остане в устата му още 15 години или дори цял живот. Като лекар не избирам да извадя зъба. Започваме лечение, докато не постигнем резултат. Мога да кажа, че всеки стоматолог, който познавам, е правил подобни компромиси в практиката си”, разказа още Филианна Филипова.

Д-р Филипова се среща със стоматологията още като дете, но като пациент. Оттам идва и желанието й да помага на хората. Тя апелира родителите да водят децата си редовно на прегледи, за да не се стига до вадене на зъби. Освен това призовава и всеки свой колега, който имат възможност да се включи в инициативата за безплатно лечение на нуждаещи се пациенти.

 

Кеворк Дадурян

 Коментари

Елена

14 сеп, 2019 0:40

Внимавай докторе,че артисти много има,преценявай ситуацията.А за всичко друго адмирации.

Отговори

Станислав

11 сеп, 2019 20:49

БРАВО АДМИРАЖИЙ

Отговори

Лазар

11 сеп, 2019 11:14

Не ми се вярва това момиче да е зъболекар. Много е красива, а и гледа някак...благо... Артистка е, нали?

Отговори

Лъчезар

11 сеп, 2019 11:11

Не ми се вярва това момиче да е зъболекар. Много е хубава и гледа някак...благо... Артистка е, нали?

Отговори

Xxl

9 сеп, 2019 23:34

Хем красива, хем добра. Бъди жива и здрава така прекрасна и чаровна доктор Филипова

Отговори

Антоанета

9 сеп, 2019 12:46

Браво да си жива и здрава кадедатенамера

Отговори