Второ бунтовно село срещу общинарите в Созопол
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Второ бунтовно село срещу общинарите в Созопол

След село Атия, Присад е другото населено място в което не просто зрее бунт, а има такъв срещу общинската власт в Созопол. Мотивът е бездействието през годините за питейната вода, канализацията и пътната инфраструктура. Категорични са местните, че местната власт не работи за наболелите проблеми. Дори има нагласи за отделяне от Созопол и преместване към Бургас. Нещо което направи село Извор след рефрендум. Най- вече негодуванието е за потискащия режим за питейната вода. И малкото вода която тече от чешмите с еизползва за поливни нужди в градините защото друг избор няма. Кметският наместник признава за проблема но не разкрива какви точно стъпки са предприети досега. Защото не е далеч водопровода който идва от яз. Ясна поляна и захранва чак бургаския жк Меден рудник.

Най- последните думи на кметския наместник са провокирали настроенията за искане на оставката на местния кметски наместник. "Каза нещо от сорта, че в сегашно време никой не пиел от чешмата и хората масово си купували от магазина. Да ама не всички имаме възможност да си купуваме от магазини. По скоро ненормално е друго, че в 21 век се допуска населенео мсто без живителна течност, при това с недобро качество" конкретизират местни.

Има предположения че с бездействието от страна на общинската власт се цели обезлюдяване на селото с последвала продажба на имоти за жълти стотинки образно. А от това да се възползват определени лица, близки до който трябва. Местоположението на Присад е с потенциал за селски и еко туризъм, но към този момент това е химера.

 

Кеворк ДадурянКоментари

Ванча Байлова

10 сеп, 2019 9:43

Кметският ни наместник е заинтересувана само от запазване на работната си позиция, а проблемите на жителите в селото буквално са игнорирани. Искрено се надяваме предстоящите избори да поставят положителен обрат на събитията !

Отговори

Иван Вълчев

10 сеп, 2019 8:58

Това което се случва в село Присад е целенасочено обезлюдяване на селото, режисирано от корумпирани политици и кметската власт на община Созопол. Нищо не се случва случайно.

Отговори