Риболовът е невъзможен, черноморската риба е с рекордни цени
  • 8
  • 8
  • 9
  • 7
  • 2
  • 2
  • 4
  • 6

Риболовът е невъзможен, черноморската риба е с рекордни цени

Черноморският риболов напоследък е излючително изпитание заради намръщеното море- отгоре и отдолу. Бурните вълни в комбинация с мъртвото вълнение правят улова невъзможен. Особено през деня, през последните 20 дена. Възможност дава единствено нощното време или рано сутринта, когато вятърът падне. Но тогава пък не кълве. Или поне много рядко и в незадоволителни количества. Риболовът се извършва предимно от брега или мостови и пристанищни съоръжения. За стопански лодки е опасно, за риболовни кораби също има рискове в открито море. Но дори и да има някакъв улов, то с приоритет не са търговците по пазарите, а кръчмарите, които купуват накуп всичко и се напъват да предлагат разнообразно меню, поне докато има туристи още. Паралелно се компенсира и с чужда риба защото родната е оскъдна. Какво се случва по пазарите? Безбожни цени! Сафридът е заковал от известно време на цели 12 лв. за кг, 10 лв. за непорасналия такъв, познат още като граца. Хамсията гони ненорамлните 6 лв. за килограм, цаца наша почти няма, чернокоп- над 15 лв. за килограм. Като най- малко толкова струва и паламуда, при това "циганка". Но всичко е в ограничесни количества ако е прясно, а в охладен и замразен вид също се предлага, но корекция в цената няма. Калканът е от 30 лв. нагоре за килограм. А само килограм, стига за двама човека консумация. Избор има при вносната риба. Всеки си решава, а хвърляйки един поглед на прогнозата, изгледите не са много добри. Поне още десет дена силно вълнение в родното море.

 

Кеворк ДадурянКоментари

[email protected]

11 сеп, 2019 23:13

В гърция риболовът върви. Траленето е равно на нула. Майнаната ви на новините.

Отговори

Лелка

11 сеп, 2019 21:26

Добре де , няма по-ТЪПА статия ! Изреченията са само "прости" , няма смисъл в тях , Кеворк Дадурян , на какво училище сте ходил ?! Очевидно е , че нямате и най-малка представа от жирналистика. Такива като Вас окепазиха тази професия!!! Засрамете се и си прочетете учебнизите по БЕЛ от 6-7 клас.

Отговори

12 сеп, 2019 20:51

Лелка, айде стига "хейт". Човека е използвал правилно всички граматически, пунктоални и прочие правила. Половината от изреченията са дълги, смислени и издържани по всички правила. Останалите също!!! Аман от смешници! Като много знаете, станете Вие блогър и тогава хейтвате! С уважение,

12 сеп, 2019 18:11

Тва в къщи как те траят

12 сеп, 2019 15:34

Като чета и Вашият коментар не съм сигурен ,че и Вие сте присъствала в тези часове :)