Татковината има много рибари, а Владо Груев е едно от остриетата /снимки/
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Татковината има много рибари, а Владо Груев е едно от остриетата /снимки/

Обикновено риболовът е страст, любов, адреналин и още нещо. Олицитворение на това е известния бургаски журналист и рап- пионер по родните ширини Владислав Груев. За него няма невъзможни неща и няма тайни в занаята, било то в сладководния, морския, че дажи и океанския риболов. Имал е много екстремни изживявания, което е нормално. Разстоянията не са проблем, често пътува в чужбина. Обикновено в компанията на свои съратници. Изключително общителен. Така ги разбират те почивките: риболов- денем и нощем с необходимите такъми, а във фокус е набелязаната плячка. Такъв е и долния случай в Гърция. Разказът е от първо лице, автентичен, дело на самия Владислав Груев. Озаглавил е разказа си така: Когато дните са като минути. Без редакторска намеса- искрено и лично една история на наши млади господа- събирателен образ и да други остриета в риболова:

Ежегодният летен риболов дойде с изчерпано търпение и с умерен оптимизъм. Този път сменихме режима на пътуване с цел да пристигнем за нощния заход. По светло още захождахме по завоите преди крайната точка.

Същинският ни риболов щеше да започне 20 часа по-късно, защото трябваше да се настаним на следващия ден и да подготвим Pilar Ross. Pilar Ross е лодката на Ицо, с която ни предстои да разкрием нови и нови хоризонти .

Първата нощ бяхме решили да отседнем в хотел “Звездоброй”. Уникално изживяване, което ме върна в детството. Някой от екипажа възстановяваха…

Аз също опитах, но едно малко леферче, което удари на Живака прогони нуждата ми от сън.

Риболовът започна с ранен гол от съблекалнята. На плажчето пред нас се хранеха периодично хищници, от които успях да хвана няколко на попер.

(На последният кантарчето каза 2.00 кг)

Хванах и един лефер на воблер.(единственият в трипа)

Преди време, се бях вманиачил на халуките и си бях изработил чудесни копия, които чак сега успяха.

Такава лакома захапка за първи път виждам. И трите куки са в играта .

На сутринта посрещнахме силната група от Варна и набързо разчертахме района  от към морето и сушата.

Отне ни само 20 минути и един специален ритуал, който ще спестя, за да открием къде са рибите. Все пак отдавна шетаме из района …

А рибите, ах рибите….. Трудно ми е да опиша изживяването. В общи линии – целодневни атаки, проследявания и откачени риби. Ако до 20-тина минути нямахме атака започвахме да нервничим с чувството, че мятаме в басейн. На ден имахме по 20-30 откачени риби… Е, все пак успяхме да реализираме доста риби, спазвайки законите на страната.

Имаше и десетки дребни лефери, които не си заслужиха фотосесия.

Рибите варираха от кило до две, като преобладаваха по-дребните. Често атакуваха и се закачаха класни, трофейни риби, но ни побеждаваха. Къде заради наши грешки, къде заради шанс…. Все пак успяхме да докопаме и някой от големите зверове.Коментари