Бунт срещу политическата мафия в Община Созопол
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0

Бунт срещу политическата мафия в Община Созопол

Снощи в град Черноморец се проведе сбор на реститутите които от много години са лъгани че ще бъдат обезщетени за имотите си на несъщестуващите вече военни поделения в рамките на землището. Отчетено бе, че действията им са глас в пустиня. Документите им у дома вече са овехтели и трупат ненужен прах. Негодуванието, включително срещу местната власт взима връх. Дела се водят, но какво от това. Не се усеща подкрепа от онези управници, призвани да защитават интересите на населението. Зрее бунт, при това ефективен с блокада. Уточнява се точната дата, която ще е скоро, на която ще бъде спряно движението на главния път Бургас- Созопол. В Черноморец има горчилка и за инженерното изпълнение на новото пристанище, за което иначе се водиха дълги години битки. В това му състояние, в морската вода се задържа нечистотия, а централния плаж губи застрашително площта си.

Уверения за подкрепа в  ефективния протест има от други две населени места в Община Созопол. Където също има разочарование от подхода към тях от властимащите. Става въпрос за селата Атия и Присад. В едното, проблемът е от екологично естество заради скандален проект, а в другото- във фокус е живителната течност от чешмите.

Организаторите твърдят, че протеста е отворен за всички онези от от общината които не са съгласни с досегашното управление, което на всичкото отгоре натрупа чудовищен финансов дълг.

"Има предложение датата да е 20 септември. Трябва да се съобразяваме със закона? А онези заради които е протеста, съобразяват ли се с него?" лаконични са недоволните. Напоследък общественото негодувание в рамките на общината взима връх по ред причини. А решимостта на отстранения от кметския пост Панайот Рейзи да остане във властта, било то лично или чрез подставен лица, засили още повече недоволството и желанието за гражданско неподчинение.

 

 

Кеворк ДадурянКоментари

Дани

16 сеп, 2019 13:43

На хората вече им омръзна! Лимитът на търпение и доверие е изчерпан! Искат си земята, полага им се водата, а новото регламентирано СМЕТИЩЕ в Атия не подлежи на коментар! Катастрофа за българското черноморие!!!

Отговори