НАП продължава да затваря търговски обекти за неиздаване на касов бон!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

НАП продължава да затваря търговски обекти за неиздаване на касов бон!

През изминалата нощ служители от звеното „Фискален контрол“ на НАП в Бургас са проверили четири нощни заведения.

Установили са, че се укрива оборот и не се издават касови бележки.  Установена е също разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства. Това съобщиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, добавиха от приходното ведомство.

Също през изминалата нощ „Фискален контрол“ провери и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях, сочи статистиката на данъчните. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

От началото на лятото инспектори на НАП извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения.

От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на над 1 млрд. кг рискови стоки по границите и във вътрешността на страната, също участва в лятната контролна кампания, като освен проверки за отчитане на оборота, контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък „уикенд“.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

Сп.ГеоргиевКоментари